Διάνοιξη μονοπατιού πεζοπορίας

Εικόνες απ΄ την ιστορία της παλιάς ΑγιαΣοφιάς, εκτυλίσσονταν μπροστά μας, κατά τη διάνοιξη ενός ακόμα μονοπατιού για πεζοπορία, που πραγματοποιήσαμε προσφάτως με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου, την αναψυχή των περιπατητών, αλλά και τη διατήρηση της ιστορίας του τόπου μας.

Τον πηγαιμό προς τους νερόμυλους, προς τα Μπακουρέϊκα σπίτια και τα περιβόλια, που βρίσκονταν στα έγκατα της κεντρικής ρεματιάς του χωριού μας, δίπλα στο τρεχούμενο νερό, μπορεί να βιώσει ξανά ο ντόπιος περιπατητής, επιχειρώντας να διανύσει ένα ακόμη μονοπάτι πεζοπορίας που διανοίχθηκε προσφάτως, σε προέκταση του ήδη υπάρχοντος, μέσα στην κεντρική ρεματιά του χωριού μας.

Κι ο επισκέπτης που θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή, διερχόμενος κάτω από βελανιδιές και πανύψηλα πλατάνια, θα ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές του τόπου μας, εκστασιαζόμενος από το σπάνιο φυσικό κάλλος και αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη στην ψυχοσωματική του υγεία.

Παλαιότερα, κάτι που σε καθημερινή βάση, ήταν αυτονόητο (το περπάτημα), σήμερα αποτελεί απαγορευτική ενασχόληση για τους περισσότερους. Άλλοι από φυγοπονία, από έλλειψη χρόνου, άλλοι από κακό προγραμματισμό, δεν επιχειρούν την παραπάνω εξαναγκαστική συνήθεια των παππούδων μας, το περπάτημα, με δυσμενείς συνέπειες για τον καθέναν μας, που πληρώνουμε «ακριβά».

Οι ομορφιές του τόπου μας, είναι πλούσιες, σπάνιες, ιδιαίτερες και περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Αυτή άλλωστε, είναι και η γοητεία της περιπλάνησης.

0

2

3

11

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Περιβάλλον. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *