Πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων

Η πίστη στους Αγίους Αναργύρους, η ελπίδα στη θαυματουργό δύναμή τους, αλλά και η αγάπη για την παράδοση και το θαυμάσιο περιβάλλον του τόπου μας, ήταν τα κύρια κίνητρα, που προσέλκυσαν ντόπιους και ξένους προσκυνητές στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν αντιστοίχως, παραμονή και ανήμερα της Εορτής.

Όλοι τους, κλήρος και λαός, μετά το πέρας του Εσπερινού, εκδήλωσαν τις φυσιολατρικές τους διαθέσεις, απολαμβάνοντας τα πλούσια εδέσματα που είχε ετοιμάσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, σε ένα φωτεινό περιβάλλον, ανάμεσα στο πευκόδασος.

Σειρά είχαν ο χορός και η μουσική, που κράτησαν μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, απογειώνοντας το κέφι των προσκυνητών.

Από το έτος 1921, που κατασκευάστηκε το εκκλησάκι, γίνεται τούτη η θρησκευτική σύναξη στο χωριό μας. Τα παλαιότερα χρόνια, μόνο ανήμερα της εορτής, ενώ τα νεώτερα και την παραμονή.

Η παράδοση καλά κρατεί στον τόπο μας και έτσι πρέπει.

Το Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους παρευρισκόμενους προσκυνητές, σε όλους όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης και στους ανθρώπους που προσέφεραν δώρα στη Λαχειοφόρο αγορά.

Κι εμείς με τη σειρά μας, ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ε. Σ. , οι οποίοι με την, επί πολλών, ημερών επίπονη εργασία τους, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, ώστε να διατηρηθεί αυτό το όμορφο παραδοσιακό και νοσταλγικό πανηγύρι και γενικά να μην ερημώσει ο τόπος μας.

Χρόνια Πολλά και οι Άγιοι Ανάργυροι ας προστατεύουν τον τόπο μας και όλους εμάς1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *