Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Των Τριών Ιεραρχών στα Προσήλια

Μέσα στον πυκνό ελαιώνα των Προσηλίων (Αρτσίνα παλαιότερα) και στην ανατολική πλευρά του χωριού, βρίσκεται ένα ταπεινό εκκλησάκι, αφιερωμένο στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, που συνάμα αποτελεί και τον ενοριακό ναό του χωριού.

Στο παραπάνω πανέμορφο εκκλησάκι, παραμονή και ανήμερα της εορτής, τελέστηκαν, αντίστοιχα, Εσπερινός και Θεία λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού, παπαΔημήτρη Κουτσιούρη και τον εφημέριο του χωριού μας (Αγία Σοφία) παπαΚώστα Λαμπίρη, με τη συμμετοχή αρκετών προσκυνητών από τα Προσήλια και τη γύρω περιοχή.

1

2

3

4

5

18

6

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο γλέντι στην ταβέρνα του χωριού (Κώστα Κόκορη), με παραδοσιακή ζωντανή μουσική, όπως συνηθίζεται άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια.

Εκείνο που χαρακτηρίζει την παραπάνω ταβέρνα, πέραν της εξαιρετικής διακόσμησης και του ποιοτικού φαγητού, είναι η ευγένεια, το χαμόγελο και η καλοσύνη που πηγάζουν μέσα από την ψυχή των ιδιοκτητών της, του Κώστα και της κ. Γεωργίας.

Έτσι μας υποδέχθηκαν, όπως και όλο το κοινό, με ευγένεια και χαμόγελο.

Εκεί η ορχήστρα του Κώστα Πετρή (στο κλαρίνο) απογείωσε το κέφι όλων, με τραγούδι και χορό και δημιούργησε στους θαμώνες μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, γεμάτη «ζεστασιά».

Το πανηγυράκι των τριών Ιεραρχών τις δύο τούτες ημέρες και το ταβερνάκι του Κόκορη ολοχρονίς, είναι κι αυτά που δίνουν ζωντάνια κι ομορφιά στο όμορφο χωριό των Προσηλίων και σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή μας.

Χρόνια Πολλά.

17

9

10

11

12

7

8

13

15

14

16

 

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.