Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Α΄ Χαιρετισμοί

Με συμμετέχοντες λίγους προσκυνητές, κυρίως με αυτούς που αγαπούν την Θρησκευτική και Ιστορική παράδοση του τόπου μας, τελέστηκαν σήμερα 6 Μαρτίου, οι Α΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό του χωριού μας.

Παραμονή επίσης και του ΨυχοΣάββατου. Ημέρα αφιερωμένη στις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας, σύμφωνα με το Τυπικό και την παράδοση της Εκκλησίας μας.

Από νωρίς το απόγευμα, κατηφόρισαν οι ΑγιαΣοφίτισσες προς την Εκκλησία του χωριού, κρατώντας από ένα πιάτο «σιτάρι» στο χέρι.

Κι ύστερα όλες γραμμή προς το νεκροταφείο, επιμελώς σκυμμένες πάνω από κάθε τάφο, άναψαν το καντήλι, το κερί, το καρβουνάκι, κι έλεγξαν το λάδι και το λιβάνι. Κάποιες από αυτές, επί τη ευκαιρία, ψέλλισαν κι ορισμένα λόγια, απευθυνόμενες  προς τη μάνα, τον πατέρα, τον αδελφό… Ένα χαιρετισμό, μια συγνώμη, ένα παράπονο, μια εξομολόγηση, ποιος ξέρει τι άλλο…

Οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες, αρχή σχεδόν της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μαζί με τις πρώτες Μαρτιάτικες λιακάδες, τις ανθισμένες αμυγδαλιές και παπαρούνες, ζέσταναν την ψυχή των συγχωριανών μας.

Και η συνέχεια αυτής της εορταστικής περιόδου, προβλέπεται συγκλονιστική, μέσα στην όμορφη Εκκλησία του χωριού μας, δίπλα στους τάφους των προγόνων μας.

Με αισθήματα νοσταλγίας, χαράς, ελπίδας κι αισιοδοξίας, οδεύουμε προς την εορτή του Πάσχα.

3

1

2

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.