Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Φροντίδα και εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων.

Δραστηριοτήτων συνέχεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας.

Ειδικότερα:

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος της παιδικής χαράς και του λοιπού προαυλίου χώρου του πρώην Δημ. Σχολείου του χωριού μας, με τη χρήση ελαφρού σκαπτικού μηχανήματος, προς αποφυγή τραυματισμών των μικρών μας φίλων, που περνούν ξέγνοιαστα τις ώρες τους εκεί. Τούτο έγινε, με την αφαίρεση του χονδρού χαλικιού και με την πρόσθεση μαλακής άμμου.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ο οποίος συνέβαλε στην εξασφάλιση της άμμου, όσο και στον κ. ΠΕΤΣΑ Ηλία, εργολάβο σκαπτικών κ. α. εργασιών από τα Δολιανά για την «ειδική τιμή» που μας έκανε.

5

11

6

8

7

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ.

Μια ακόμα πεζοπορική διαδρομή θα έχουν στη διάθεσή τους οι φυσιολάτρες του χωριού μας, ντόπιοι κι απόδημοι. Αυτή που διέρχεται από το παλαιό μονοπάτι, το οποίο ξεκινούσε μετά τα Πέρα Σιαβελιάνικα και κατέληγε στην δεξαμενή άρδευσης, στα πρώην περιβόλια και στην πηγή της «Μάνας».

Τα μέλη του Συλλόγου, εργαζόμενα με ιδιαίτερο κέφι, άνοιξαν, μέσα σ΄ ένα πρωινό με λιοπύρι, το μονοπάτι που είχε κλείσει εδώ και δεκάδες χρόνια από βάτα και θάμνους. Σε τούτο (στο κέφι), συνέβαλαν η σκιά και το δροσερό περιβάλλον, που εξασφάλιζαν οι πανύψηλες βελανιδιές, αλλά και οι ευχάριστες αναμνήσεις από το κοντινό παρελθόν. Αναμνήσεις από τότε που ήταν όλοι τους παιδιά και το περπατούσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση, πότε για τον πηγαιμό στα περιβόλια, πότε για τη συνοδεία των κοπαδιών που στάλιζαν μεσημεριάτικα κάτω απ΄τις πλατάνες  και πότε για το άνοιγμα και το κλείσιμο της δεξαμενής άρδευσης των περιβολιών.

Με την παραπάνω πεζοπορική διαδρομή, η οποία σηματοδοτήθηκε, εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο η δράση των περιπατητών,  καθώς και η πρόσβαση στη ρεματιά του χωριού, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του τόπου μας.

12

13

14

15

17

16

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Έγινε αποψίλωση χορταριών και κοπή κλαδιών από αυλές οικιών, που προκαλούσαν δυσάρεστο θέαμα και όχληση σε κοινόχρηστους χώρους, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

1

3

2

4

10

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΜΑΣ ΝΑΟ

Με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. του Συλλόγου μας, δωρίστηκαν τα έπιπλα κουζίνας (ντουλάπια, νεροχύτης κ. α. ιδιοκτησίας του Συλλόγου μας) που βρίσκονται σε βοηθητική αίθουσα του Σχολείου μας και σε καινούργια κατάσταση, στον ενοριακό ναό του χωριού μας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον εξοπλισμό της αίθουσας συνεστιάσεων του ενοριακού μας ναού. Αυτού του σπουδαίου έργου, το οποίο θα σηματοδοτήσει τα επόμενα χρόνια το μέλλον του τόπου μας και οδεύει προς περάτωση.

Σημείωση ότι, οι εκδηλώσεις  συνεστίασης του Συλλόγου, εξυπηρετούνται και από άλλο χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα γι’  αυτό το σκοπό.

Και έπεται συνέχεια…

9

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.