Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Θέα απ΄ τη Ροϊνά.

Μετά την κατάκτηση του «βουνού», μπορείς πλέον ν’ απολαύσεις τη «θέα».

Αυτός ο γενικός κανόνας της ζωής, που προϋποθέτει σωματική και κυρίως ψυχική αντοχή, εφαρμόστηκε κυριολεκτικώς από δύο ανθρώπους του Συλλόγου μας, όταν αυτοί προσφάτως σκαρφάλωσαν στη Ροϊνά, στη βόρεια βουνοκορφή, αντικριστά του χωριού μας, η οποία αποτελεί τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Παρθενίου όρους, μετά την κορυφή του Προφήτη Ηλία (1.215 μ.).

Η νοσταλγία και τα υπόλοιπα συναισθήματα του ενός για το όμορφο παρελθόν που διαδραματίζονταν, πριν από δεκάδες χρόνια, στις βουνοπλαγιές της Ροϊνάς και ο πόθος του άλλου, για την εξερεύνηση της παρθένας φύσης με τις πάμπολλες ομορφιές και την απεριόριστη θέα προς την κορυφή του Πάρνωνα, το Μαίναλο, τον Κτενιά και τον Αργολικό κόλπο, ήταν τα κύρια αίτια για το παραπάνω τόλμημα, τα οποία ταυτοχρόνως, όπλισαν το σώμα και την ψυχή τους με περίσσια δύναμη, ικανή για να το πραγματοποιήσουν.

Δρασκελίζοντας την κορυφογραμμή και αγναντεύοντας προς το χωριό, ο καθάριος δροσερός αέρας δρόσιζε το ταλαιπωρημένο κορμί των δύο, αθεράπευτα, φυσιολατρών, ενώ η ψυχή, που έμοιαζε να υπερίπταται του σώματος, πάλευε μέσα της με έντονα κι απερίγραπτα συναισθήματα, που μετά δυσκολίας κατάφερνε να υποστηρίξει το σώμα στην σκληρή δραστηριότητα, που απαιτούσαν οι στιγμές.

Ίσως να έφταιγαν, συν τοις άλλοις, το θυμάρι, το θρούμπι, το φλισκούνι κι οι άλλες μεθυστικές μυρωδιές και χρώματα της φύσης.

Ίσως οι αναμνήσεις του μεγαλύτερου της παρέας για το όμορφο παρελθόν της Ροϊνάς, τις οποίες εξιστορούσε, μονολογώντας διαρκώς, χωρίς να περιμένει κάποια απάντηση απ’  τον συνοδοιπόρο του.

Αναμνήσεις από τις καλλιέργειες των χωραφιών με δημητριακά και την υπόλοιπη «ζωή» πάνω στη Ροϊνά. Το όργωμα, τη σπορά, το θέρισμα, το αλώνισμα στα δύο αλώνια που βρίσκονταν εκεί, τους διερχόμενους αγωγιάτες απ’ τον παλιό ημιονικό δρόμο, το βόσκημα των κοπαδιών πριν από 55 χρόνια, όταν ήταν μικρό τσοπανόπουλο.

Από τότε είχε να έλθει εκεί. Κι ίσως αυτή η φορά, να ήταν η τελευταία.

20

2

3

1

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.