Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εσπερινός στην Αγ. Κυριακή του Αρκαδικού χωριού.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρου και με τη συμμετοχή αρκετών Ιερέων και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή, τελέστηκε ο Εσπερινός στον νεοαναγειρόμενο Ιερό ναό της Αγίας Κυριακής στο Αρκαδικό χωριό, παραμονή της ομώνυμης εορτής.

Σημείωση ότι, ο Σεβασμιότατος αποτελεί και κτήτορας του Ιερού ναού.

Παρών και ο πρωτομάστορας αυτής, ο οποίος κατάφερε να μεταδώσει τα αισθήματα που τον διακατέχουν για το κομψό αρχιτεκτόνημά του και στους συντοπίτες του ΑγιαΣοφίτες, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς, με πρώτον τον Ιερέα του χωριού, να συμμετέχουν στην παραπάνω Ιερά Ακολουθία, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα.

Η εικόνας της φωταγωγημένης εκκλησιάς που δεσπόζει σε περίοπτη θέση στο Αρκαδικό χωριό, μαζί με τις κόκκινες αχτίνες του ήλιου που λαμπύριζαν αντανακλώμενες στο βαθυγάλανο Μυρτώο πέλαγος, έδωσαν περίσσεια ψυχική και σωματική ανακούφιση στους προσκυνητές, πέραν κι από αυτή της καλοκαιρινής αύρας που έπνεε στην περιοχή.

Χρόνια πολλά.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.