Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Ο Εσπερινός στην Αγία Κυριακή.

Έντονο συγκινησιακό κλίμα και άλλα χαρούμενα συναισθήματα, επικράτησαν κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, που τελέστηκε στον νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στο Αρκαδικό χωριό, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών και Ιερέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. κ. Αλέξανδρου.

Η παραπάνω Ιερή Ακολουθία και ότι ακολούθησε μετά το πέρας αυτής, ήταν η εκπλήρωση ενός τάματος από τον συντοπίτη μας, Ιωάννη Π. Σιαβελή, Εργολάβο οικοδομών, λόγω της περάτωσης της κατασκευής του σκελετού του Ιερού Ναού, με οπλισμένο σκυρόδεμα, εργασία την οποία ανέλαβε από το Μητροπολίτη μας, πριν λίγων μηνών από τις αρχές Καλοκαιριού (δείτε εδώ).

Κατά το τέλος της παραπάνω Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε συντόμως στο ιστορικό κατασκευής του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε τους προσκυνητές και όλους τους δωρητές και επαίνεσε τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Παναγιώτη Καραχάλιο και τον Εργολάβο οικοδομών κ. Ιωάννη Π. Σιαβελή για την μεθοδικότητα, την επιμέλεια με την οποία εργάστηκαν και για το αποτέλεσμα του έργου τους.

Παρόν στην εκδήλωση και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Εφημέριος του χωριού μας, προσκυνητές από τη γύρω περιοχή, καθώς και αρκετοί συμπατριώτες του Γιάννη από την Αγία Σοφία, που ήλθαν να τον καμαρώσουν, να του ευχηθούν και να συμμετάσχουν στη χαρά του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τα τραπεζοκαθίσματα έμπροσθεν του Ιερού Ναού, γέμισαν με προσκυνητές που απόλαυσαν τραχανά με ντόπιο βεργάδι, κ. α. εδέσματα, ατενίζοντας ταυτοχρόνως τις κοκκινωπές αχτίνες του ήλιου, που λαμπύριζαν στο ήρεμο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.

Αξίζει έπαινος στους δωρητές του Ιερού Ναού (Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.α.) και ευχόμεθα η περάτωσή του να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Και στο συμπατριώτη μας, πάντα επιτυχίες.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

14

26

15

16

17

18

19

20

12

13

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.