Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων.

Η πίστη στους Αγίους Αναργύρους, η ελπίδα στη θαυματουργό δύναμή τους, αλλά και η αγάπη για την παράδοση και το θαυμάσιο περιβάλλον του τόπου μας, ήταν τα κύρια κίνητρα, που προσέλκυσαν αρκετούς ντόπιους και ξένους προσκυνητές στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν αντιστοίχως, παραμονή και ανήμερα της Εορτής.

Όλοι τους, κλήρος και λαός, μετά το πέρας του Εσπερινού, εκδήλωσαν τις φυσιολατρικές τους διαθέσεις, απολαμβάνοντας πλούσια εδέσματα που είχε ετοιμάσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο (γίδα βραστή, γκιόσα, γουρουνόπουλο ψητό, κ.α.), σε ένα πανέμορφο δροσερό περιβάλλον, ανάμεσα στο πευκόδασος.

Σειρά είχαν ο χορός και η μουσική, που κράτησαν μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, απογειώνοντας το κέφι των προσκυνητών.

Από το έτος 1921, που κατασκευάστηκε το εκκλησάκι, γίνεται τούτη η θρησκευτική σύναξη στο χωριό μας. Τα παλαιότερα χρόνια, μόνο ανήμερα της εορτής, ενώ τα νεώτερα και την παραμονή.

Η παράδοση καλά κρατεί στον τόπο μας και έτσι πρέπει.

Το Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο, εκφράζει τις ευχαριστίες του στους παρευρισκόμενους προσκυνητές και σε όλους όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης, η οποία σημείωσε απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα:

Στον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Στο Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο παραβρέθηκε σύσσωμο σε όλες σχεδόν τις προετοιμασίες.

Στα υπόλοιπα παιδιά του χωριού, καθώς και στους ανθρώπους που προσέφεραν δώρα κατά την λαχειοφόρο αγορά που διεξήχθη το βράδυ της παραμονής.

Επίσης ευχαριστεί τον δωρητή που προσέφερε την καινούργια καμπάνα στο ξωκλήσι, τον ελαιοχρωματιστή που έβαψε όλους τους αποθηκευτικούς κ .λ. βοηθητικούς χώρους του εξωκλησιού και τους έχοντες τη φροντίδα της μουσικής και φωτογραφικής κάλυψης της εκδήλωσης.

Κι εμείς με τη σειρά μας, ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ε. Σ. , οι οποίοι με την, επί πολλών, ημερών επίπονη εργασία τους, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, ώστε να διατηρηθεί αυτό το όμορφο παραδοσιακό και νοσταλγικό πανηγύρι και γενικά να μην ερημώσει ο τόπος μας.

Χρόνια Πολλά και οι Άγιοι Ανάργυροι ας προστατεύουν τον τόπο μας κι όλους εμάς.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.