Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή της Αγίας Σοφίας

Η πίστη στη θαυματουργό δύναμη της Αγίας Σοφίας, μετά των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, υπερνίκησε και κατέστειλε το φόβο της μετάδοσης της μολυσματικής ασθένειας, μεταξύ των πιστών. Τούτο ερμηνεύει το γεγονός της μεγάλης σύναξης αυτών στον προαύλιο χώρο του ενοριακού μας ναού, κυρίως, την παραμονή της εορτής.

Με πλήθος προσκυνητών και ιερέων, που κατέκλυσαν το χωριό και τον ενοριακό μας ναό, παραμονή και ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας (16 και 17 Σεπτεμβρίου), εορτάστηκε φέτος η μνήμη των προστάτιδων του χωριού μας, οι οποίες μαρτύρησαν στη Ρώμη το έτος 117 μ.Χ. επί αυτοκρατορίας Αδριανού.

Παρών και ο Yφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης Κων/νος, ο Δήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιος Καμπύλης και αρκετοί άλλοι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ευχαριστεί όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το χωριό μας, την ημέρα της εορτής.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους συντοπίτες μας, απόδημους και άλλους, που με κάθε τρόπο συνέδραμαν και συνδράμουν τον ενοριακό μας ναό (Δωρητές λαχειοφόρου, εργάτες, κ.α.), σε κάθε εκδήλωση, όπως και στην παραπάνω Ιερά πανήγυρη.

Ευχόμεθα η Αγία Σοφία μετά των τριών θυγατέρων της, να πρεσβεύει υπέρ υγείας όλων.

Χρόνια Πολλά.

Και όσον αφορά τα κληρωθέντα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, που ακόμα δεν έχουν αναζητηθεί, αυτά είναι τα ακόλουθα:

Φριτέζα …Νο 68, Λίπασμα… Νο 551, Ηλεκτρικός στίφτης… Νο 574, Καφετιέρα… Νο 450.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

25

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.