Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή…

«Αρκεί εις άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος, ολόκληρον  διορθώσασθαι δήμον»   Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Τα πάντα, σχεδόν, μπορεί να πράξει και να προσφέρει ο άνθρωπος, σε κάτι που πραγματικά αγαπά. Και εν προκειμένω στον τόπο καταγωγής του, τη γενέθλια γη των γονιών και των παππούδων του.

Όπως, να μην εγκαταλείψει την πατρική περιουσία, να πρωτοστατήσει στη λήψη μέτρων ώστε αυτή να μην «καταρρεύσει», να επισκέπτεται συχνά και σε κάθε σημαντική περίσταση τον τόπο του, να συμμετέχει ενεργά σε Φορείς που νοιάζονται για την ανάπτυξή του (Σύλλογος, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο) και άλλα πολλά.

Μέχρι και να μεταμορφώσει παλαιά ερειπωμένα σπίτια σε μεγαλόπρεπα αρχοντικά, προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις, ώστε να απολαμβάνει την επιβεβλημένη σωματική και ψυχική ανάπαυση στον τόπο της καταγωγής του.

Ένα τέτοιο αρχοντικό, επισκεφθήκαμε και ΄μεις, κάποια από τις ημέρες των Χριστουγέννων και οι ζωηρές εντυπώσεις που αποκομίσαμε, θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και την ψυχή.

Κι ο λόγος δεν ήταν μόνο ο εξωτερικός του στολισμός, λόγω των ημερών, με κυρίαρχο σημείο τα πολύχρωμα φωτάκια που έδιναν το δικό τους αγώνα, ώστε να κυριαρχήσουν στο πυκνό σκοτάδι, την ομίχλη και τις στάλες της βροχής, αλλά ο εσωτερικός του.

Εκείνο, δηλαδή, το εγκάρδιο «ζεστό» οικογενειακό περιβάλλον, που επικρατούσε μέσα σε εκείνο το παλαιό αρχοντικό.

Μια ζέστη που έβγαινε τόσο απ’ το αναμμένο τζάκι, όσο κι απ΄ την ψυχή των νεαρών νοικοκυραίων, που εκδήλωναν χωρίς φειδώ, καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, πλούσια, ευχάριστα και κυρίως αληθινά συναισθήματα.

Η ψυχική ευχαρίστηση, ανέβηκε πολύ ψηλά. Σε τέτοιο σημείο, ώστε η όλη ατμόσφαιρα, συνδυαζόμενη με το εορταστικό κλίμα των ημερών, έμοιαζε κατά πολύ, με εκείνες τις αλησμόνητες Χριστουγεννιάτικες ημέρες των παιδικών μας χρόνων.

2

3

5

4

1

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.