Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Αγίας Σοφίας.

Μετά την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων δύο ετών αλλά και τα απτά αποτέλεσματά της, η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ του χωριού μας είναι έτοιμη να αναλάβει δράση ξανά.
Ειδικά κατά την διάρκεια της περσινής αντιπυρικής περιόδου εννέα κάτοικοι του χωριού μας θυσίασαν προσωπικό χρόνο αλλά και χρήματα προκειμένου να προφυλάξουν, στο μέτρο του δυνατού, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον στο οποίο έχουμε την τύχη να ζούμε . Με δύο προγραμματισμένες βάρδιες κάθε νύχτα αλλά και μέρα, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας το απαιτούσε, με δυο σταθερά σημεία παρατήρησης και ένα περίπολο σε κάθε βάρδια, αποτελούσαν τους φύλακες του καταπράσινου χωριού μας.Η δράση της ομάδας έγινε γνωστή στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας ενώ τοπικοί φορείς αλλά και υπηρεσίες απένειμαν τα εύσημα στο μικρό χωριό μας για την δημιουργία, την λειτουργία αλλά και την συνεργασία που είχαν μαζί της.
Φέτος παρά την ανομβρία του χειμώνα, οι βροχοπτώσεις του Μαΐου βοήθησαν την βλάστηση να είναι έντονη και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι μεγάλος. Αποτελεί λοιπόν καθήκον όλων μας και φέτος η προστασία του χωριού μας και η συμμετοχή, όσων μπορούν και επιθυμούν, στην εθελοντική μας ομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της κοινότητας και τοπικό υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας ΧΡΗΣΤΟ Δ. ΤΑΛΑΓΑΝΗ στο τηλ. 6974059701.Κάθε βοήθεια πλην της οικονομικής είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστούμε θερμά την Χριστίνα Γ. Λαμπίρη για την προσφορά της στο χωριό με την δημιουργία του λογότυπου της «Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Αγίας Σοφίας» αφιλοκερδώς.

3 thoughts on “Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Αγίας Σοφίας.”

  1. Ευχαριστώ όλους τους συγχωριανούς που βοήθησαν πέρυσι στην επιτυχία της εθελοντικής ομάδας! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στον Σιαβελή Γεώργιο Αντ., στον Ταλαγάνη Βασίλειο Δ., στα αδέρφια Δοάνη(Νικόλαο, Δημήτριο, Γεώργιο, Ιωάννη), στην Καλλιόπη Φωτιάδου και στον Λαμπίρη Γεώργιο Κ.

  2. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για την πολύτιμη συνεισφορά σας και για όλα όσα κάνετε για το χωριό μας!

  3. Ευχαριστούμε πολύ όλους για όλες τις προσπάθειες που κάνετε για το χωριό μας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *