Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων.

Εορτάσθηκε και φέτος παρουσία πλήθους κόσμου η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στην Αγία Σοφία.

Παραμονή της εορτής των Αγίων πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός με περιφορά της εικόνας των Αγίων και αρτοκλασία. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι στον όμορφο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής απόλαυσαν γουρουνοπούλα, γκιόσα, γίδα βραστή, μπύρα, κρασί, και αναψυκτικά για τα οποία είχε φροντίσει επιμελώς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει και με το κλαρίνο του Γιώργου Παυλάκου να αντηχεί στις ρεματιές του χωριού όλοι πιασμένοι χέρι-χέρι ανέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανήμερα της εορτής έγινε η Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία.

Φέτος μετά τα δύο δύσκολα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού παραβρέθηκαν στο πανηγύρι και Αγιασοφίτες από το εξωτερικό και απο άλλα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι με λαχτάρα περίμεναν αυτή την ημέρα.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το πανηγύρι και όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη των Αγίων.

0ι Άγιοι Ανάργυροι να είναι βοήθεια όλων.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.