Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Αγιασοφίτες «εν δράσει».

Οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου.

Μετά την εκδήλωση του ανταμώματος Αγιασοφιτών 2022, ακολούθησε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 μία παραμυθένια βραδιά στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας με τις παραμυθούδες του Ναυπλίου.

Εκεί ακούσαμε παραμύθια που μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω με έναν διαφορετικό τρόπο.

Τα μικρά παιδιά του χωριού ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα παραμύθια και οι μεγάλοι έγιναν για λίγο και αυτοί παιδιά.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε μικρούς και μεγάλους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου χυμοί αναψυκτικά και ποπ κορν.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου.

Σε συνέχεια των δράσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Food Stories Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 στο Ανοιχτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη του παραλίου Άστρους.

Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τη γραμματέα του Συλλόγου Σοφία Γ. Σιαβελή και την ταμία του Ιωάννα Π. Λυμπέρη όπου μαγείρεψαν το τοπικό παραδοσιακό φαγητό «περιβολίσια».

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ενθουσιάστηκαν από τον τρόπο παρασκευής του φαγητού αλλά και απο τα πολύ απλά υλικά που το έκαναν τόσο νόστιμο.

Η συνταγή αυτού του φαγητού μεταφέρεται από γενιά σε γενιά για πάρα πολλά χρόνια και μας συνδέει με το παρελθόν μιας και αποτελεί φαγητό παραδοσιακό του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής του οποίου οι πρώτες ύλες βρίσκονταν και θα βρίσκονται στα περιβόλια του χωριού μας.

Το πανηγύρι του χωριού μας.

Εορτασμός της προστάτιδας του χωριού μας Αγίας Σοφίας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης και με την επιμέλεια του εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τελέστηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης με αρτοκλασία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Σοφίας στο χωριό μας.

Χοροστάτησε ο Αρχιμ. Βενέδικτος Καρύδης, ο εφημέριος του χωριού μας Προτοπρ. Κωνσταντίνος Λαμπίρης και άλλοι ιερείς.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αρκαδίας Κος Βλάσης Κων/νος,ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κος Καμπύλης Γεώργιος, ο πολιτευτής Κος Κατσίρης Ιωάννης και ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας και περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατουλης.


Με το πέρας του εσπερινού στον προαύλιο χώρο του ναού παρατέθηκαν εδέσματα για τους παρευρισκόμενους πιστούς με την συνοδεία παραδοσιακής-λαϊκής μουσικής.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.