Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δράσεων συνέχεια…

Επέτειος 28 Οκτωβρίου 1940.

Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2022 όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θέλοντας να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τη γιορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας πολλοί συγχωριανοί παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό μας ναό που τέλεσε ο εφημέριος του χωριού μας πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Λαμπίρης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων Αγιασοφιτών και τέλος κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της κοινότητας Χρήστο Δ. Ταλαγάνη.

‘’Αίθουσα Αγάπης’’

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 μετά τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του χωριού μας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου του χωριού με την ονομασία «Αίθουσα Αγάπης»

Μετά από προσπάθειες ετών, δωρεές πολλών συγχωριανών (αποδήμων και μη), φίλων της ενορίας μας και του χωριού, τη συνεχή θέληση για αποπεράτωση του έργου του ιερέα του χωριού μας Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Φ. Λαμπίρη, όλων των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Αγιασοφιτών που ανάλογα  την επαγγελματική τους κατάρτιση-ενασχόληση, βοήθησαν στην κατασκευή του.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Καρύδης και ο ιερέας του χωριού μας Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Φ. Λαμπίρης.

Παρόντα ήταν τα μέλη του εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλοί συγχωριανοί μας.

Στους λόγους που απεύθυναν στους παρευρισκόμενους όλοι ευχαρίστησαν τους δωρητές και αυτούς που εργάστηκαν για την κατασκευή της αίθουσας.

Μετά το τέλος των εγκαινίων το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφερε καφέ και φαγητό στους παρευρισκόμενους.

Εορτασμός Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Τη μνήμη του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου τιμήσαμε και φέτος στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2022 στο σπήλαιο του Αγίου Σάββα στην Αγία Σοφία.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε εσπερινός και ανήμερα της εορτής Όρθρος και Θεία Λειτουργία όπου παραβρέθηκαν αρκετοί πιστοί που μετά από αρκετό περπάτημα και ανέβασμα σκαλοπατιών βρέθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του σπηλαίου όπου γίνονται οι λειτουργίες.

Και τις δύο μέρες από τους πιστούς προσφέρθηκαν άρτοι.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.