Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δεκαπενταύγουστος στο χωριό μας!

Αύγουστος :μέρες αδείας, ξεκούρασης και ηρεμίας! Αυτή την αγαλλίαση ψυχής και σώματος απόλαυσαν και εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι απόδημοι Αγιασοφίτες, οι κάτοικοι του χωριού, οι επισκέπτες και οι παραθεριστές! Ο καιρός είναι σύμμαχος για περιπάτους στα παλιά μονοπάτια ,στους Αγίους Αναργύρους, στον Άγιο Σάββα αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα όμορφα μέρη του χωριού μας.

Σήμερα,ανήμερα της εορτής της Παναγίας,όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στον ιερό ναό του χωριού μας όπου τελέστηκε από τον ιερέα μας, Κων/νο Φ. Λαμπίρη, η θεία λειτουργία.Μετά το πέρας αυτής και τις καθιερωμένες χαιρετούρες στους εορτάζοντες, ανηφορίσαμε όλοι μαζί για το καφενείο του χωριού μας, για να απολαύσουμε τον καφέ μας κάτω από την σκιά της κληματαριάς και της μουριάς.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι το χωριό μας κέρδισε τις εντυπώσεις των αποδήμων και των επισκεπτών, καθώς οι πρώτοι ήρθαν και άνοιξαν ξανά τις πατρικές τους οικίες, ενω οι δεύτεροι έκαναν ανάρπαστα τα δύο ενοικιαζόμενα σπίτια που υπάρχουν πλέον στο χωριό μας. Συνέβαλαν και οι μεν και οι δεν όμως στο να αποκτήσει το χωριό μας περισσότερη ζωντάνια. Να γεμίσουν οι δρόμοι, η πλατεία και το σχολείο ανέμελες παιδικές φωνές. Πολλοί ήταν κι αυτοί που έκαναν περιπάτους στα μονοπάτια κάτω από την σκιά αιωνόβιων πλατάνων και των άλλων δέντρων, όπου σε αρκετά σημεία το φως του ηλίου δεν καταφέρνει να διαπεράσει τις φυλλωσιές τους.

Χρόνια πολλά σε όλους τους απανταχού Αγιασοφίτες, η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία σε όλους και ευημερία και πρόοδο στο χωριό μας!

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.