Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Η εορτή της Αγίας Σοφίας.

Εορτάστηκε και φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή των προστάτιδων του χωριού μας, Σοφίας,Πίστεως,Ελπίδος και Αγάπης! Πλήθος κόσμου από τα όμορα χωριά, από γειτονικούς νομούς αλλά και απόδημοι Αγιασοφίτες,συγκεντρώθηκαν ώστε να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη των μεγάλων αυτών Αγίων Γυναικών.

Με σύμμαχο τον καιρό και σε ένα υπέροχο περιβάλλον, την παραμονή της εορτής 16 Σεπτεμβρίου, οι πιστοί αφού άκουσαν την ακολουθία του εσπερινού από τους ιερείς, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου Βενέδικτου Καρύδη, αλλά και από τους συγχωριανούς μας ψάλτες Κων/νο Φαρμασώνη, Ιωσήφ Μεντζακη κ.α. απόλαυσαν καλό ψημένη γουρνοπούλα, κρύες μπύρες και κρασί, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής με την ορχήστρα της Γιώτας Κόκκορη.

Ενώ ανήμερα ,στις 17 Σεπτεμβρίου, έγινε η ακολουθία της Θείας λειτουργίας μετ” αρτοκλασίας και στην συνέχεια οι πιστοί ανηφόρισαν προς το καφενείο του χωριού μας για να απολαύσουν τον καφέ τους κάτω από τον παχύ ίσκιο της κληματαριάς και της μουριάς.

Οι ετοιμασίες του πανηγυριού είχαν ξεκινήσει πολλές μέρες νωρίτερα από τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής ,συνεργεία του δήμου, αλλά και από πολλούς νέους του χωριού μας που προσέφεραν την βοήθεια τους εθελοντικά. Η κούραση ήταν μεγάλη αλλά το φανταστικό αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κος Γιώργος Καμπύλης, οι αντιδήμαρχοι κος Κώστας Καμπύλης και ο κος Ιωάννης Μπακάλης ,η πρόεδρος της Δευαβκ κα Χριστίνα Αναγνωστάκου, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κος Δημήτρης Γκαύρος, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης κος Πέτρος Τατούλης καθώς και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές.

Με ανακοίνωση της η εκκλησιαστική επιτροπή ενημέρωσε τον κόσμο πως τα έσοδα από την λαχειοφόρο αγορά που έγινε θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς του θεσσαλικού κάμπου.

Ευχαριστούμε όλους όσους κόπιασαν για να απολαύσουμε εμείς την υπέροχη βραδιά, όλους όσους προσέφεραν δώρα στην λαχειοφόρο και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σας περιμένουμε όλους και του χρόνου!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.