Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Βοηθητική αίθουσα στην Εκκλησία μας

Ο εξωραϊσμός στην εκκλησία μας, που επιτελείται από την εκκλησιαστική επιτροπή, δεν έχει τέλος.

Μετά κι από τα τελευταία σημαντικά έργα που εκτελέστηκαν στον Ιερό Ναό (κεραμοσκεπή, αμμοβολή εξωτερικών τοιχίων, πλακόστρωση περιβάλλοντα χώρου, αγιογράφηση, ολοκληρωτική ανακαίνιση οστεοφυλακίου, εσωτερικός διάκοσμος κ.λ.π.) τα οποία έδωσαν ξεχωριστή ομορφιά στον χώρο, κάνοντας πιο εύχρηστο αυτόν, η Εκκλησιαστική Επιτροπή σχεδιάζει την κατασκευή μιας βοηθητικής αίθουσας, η οποία θα χρησιμεύσει ως χώρος συνεστίασης (προσφορά ελαφρών γευμάτων, καφέ κ.α.) σε διάφορες τελετές, μυστήρια κ.λ.π., αλλά και στο πανηγύρι της ΑγιαΣοφιάς.

Το παραπάνω έργο θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες των  προσκυνητών, αλλά και θα καλλωπίσει ταυτόχρονα τον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Είναι γεγονός ότι, ο Εφημέριος του χωριού μας, παπαΚώστας Λαμπίρης, έχει επιδείξει σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό, εξωραϊστικό  και επικοινωνιακό έργο στον τόπο μας, κάτι το οποίο είναι αποδεκτό από όλους. Και για του λόγου το αληθές, αρκετοί είναι οι προσκυνητές που εκκλησιάζονται στο χωριό μας από την ευρύτερη περιοχή, μιας και αισθάνονται  σαν να ανήκουν και αυτοί στην ίδια Εκκλησία και Ενορία με μας.

Επίσης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή (Δημήτρης Ασκούνης, Ιωάννα Περτέση Λαμπίρη, Χρήστος Ταλαγάνης, Ευάγγελος Φαρμασώνης και οι παρελθόντες επιτρόποι), προεξάρχοντος του παπαΚώστα, έχουν επιδείξει τα τελευταία έτη σημαντικό εξωραϊστικό έργο στον Ιερό Ναό, το οποίο είναι μεγάλο, συγκριτiκά με τον πληθυσμό του χωριού. Αιτία η μεθοδικότητα με την οποία εργάζεται ο Ιερέας μας, ο ακέραιος χαρακτήρας του ως άνθρωπος και ως πνευματικός λειτουργός, η εργατικότητα των επιτρόπων, αλλά και η συμβολή των απανταχού ευρισκόμενων ΑγιαΣοφιτών και άλλων προσκυνητών, οι οποίοι, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω αρετές, αλλά και ότι η δεκάρα τους «πιάνει τόπο», αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους, θέλοντας η Αγία Σοφία να γίνει ένα προπύργιο, ένα ασφαλές πνευματικό, και όχι μόνο,  καταφύγιο για όλους τους ΑγιαΣοφίτες.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους ΑγιαΣοφίτες, απόδημους και μη, να προσφέρουν τη βοήθειά τους, με σκοπό την ολοκλήρωση κατασκευής της παραπάνω αίθουσας.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει μέγιστα στην επίτευξη του πνευματικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησία μας και κατά συνέπεια και στην …ανάπτυξη του τόπου μας.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α ΑΓΙΟΓΡ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ DSCN0205 ΑΙΘΟΥΣΑ Β

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.