Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Άγιοι Ανάργυροι. Το πανηγύρι μας.

Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του Εσπερινού των Αγίων Αναργύρων, εμπόδισαν τους δεκάδες επισκέπτες να απολαύσουν, όπως θα έπρεπε, τους πλούσιους μεζέδες που είχε ετοιμάσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αλλά και το θαυμάσιο περιβάλλον της περιοχής γύρω απ” το εκκλησάκι. Οι πιο θαρραλέοι παρέμειναν μέχρι τις 3.00 το πρωί, χορεύοντας και διασκεδάζοντας. Οι περισσότεροι όμως αποχώρησαν μετά το πέρας του Εσπερινού, λόγω της  ελαφράς βροχόπτωσης και του ασυνήθιστου ψύχους για την εποχή. Το γεγονός όμως ότι, εξαντλήθηκαν όλα τα κρέατα, δείχνει ότι οι ΑγιαΣοφίτες τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων και γενικά την παράδοση του τόπου μας.

Εκτός από τους καθιερωμένους επισκέπτες, μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, αντιστοίχως, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος και ο παπαΒασίλης Καραχάλιος, Εφημέριος του Παρθενίου.

Το Ε. Σ. ευχαριστεί όλους όσους προσέφεραν δώρα στην καθιερωμένη λαχειοφόρο αγορά, ιδιαιτέρως το κατάστημα των Αφων Καρκούλη με ηλεκτρικά είδη από το Άστρος, το κατάστημα Γεωργίου Τετώρου με εκκλησιαστικά είδη από το Άστρος, την «Κάβα Πάτρος ΙΚΕ» από την Τρίπολη και τον Παναγιώτη Δοάνη, κτηνοτρόφο  από το χωριό μας.

Εμείς με τη σειρά μας ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ε. Σ. και όλους όσους τους βοήθησαν, οι οποίοι με την, επί πολλών ημερών, επίπονη εργασία τους, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ώστε να διατηρηθεί αυτό το όμορφο παραδοσιακό και νοσταλγικό πανηγύρι και γενικά να μην ερημώσει ο τόπος μας.

Είναι όμως γεγονός ότι οι επισκέπτες δεν εκτονώθηκαν όπως θα έπρεπε σε τούτο το πανηγύρι, αφού δεν παρέμειναν πολύ λόγω της βροχόπτωσης.  Αναμένουν λοιπόν, όπως είναι φυσικό, τις επόμενες δραστηριότητες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Συλλόγου μας.

Σίγουρα κατά την εορτή της  Αγίας Παρασκευής, η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

 

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.