Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Η Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας έκοψε την πίτα του, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας. Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας παπακώστας Λαμπίρης.

Οι ΑγιαΣοφίτες, με την παραπάνω γιορτή είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για την καινούργια χρονιά, να τονώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους, και να απολαύσουν τους νόστιμους μεζέδες που είχε ετοιμάσει το Δ. Σ. του Συλλόγου.

Εκτός των ανωτέρω, όλοι προμηθεύτηκαν το Ημερολόγιο του έτους 2016, ένα από τα ομορφότερα ημερολόγια που έχει εκδώσει ο Σύλλογός  μας, με σπάνιες και ωραίες φωτογραφίες από το χωριό μας. Όποιος θέλει να το προμηθευτεί, ας επικοινωνήσει με το Δ. Σ.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ο Σύλλογος με την παραπάνω γιορτή, εκπλήρωσε τους στόχους για τους οποίους την καθιέρωσε. Τόνωση της επικοινωνίας, σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων, ψυχαγωγία..

Ο Σύλλογος τονίζει στα μέλη του να μην ξεχνούν να καταβάλλουν την οικονομική συνδρομή τους, η οποία είναι πολύτιμη για τη συνέχιση του έργου του, ενώ προσκαλεί όλους τους ΑγιαΣοφίτες στην επόμενη εκδήλωσή του. Στον καθιερωμένο Αποκριάτικο χορό του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Τυρινής το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Εκεί όπου κάθε χρόνο, αναβιώνει το έθιμο του «Καλολόγου» με το άναμμα της φωτιάς.

Και πάλι Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

1

2

3

4

5

6

78

9

10

11

12

13

14

15

16

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Είμαι ένας ΑγιαΣοφίτης, που δεν ήμουνα παρών στην παραπάνω γιορτή, λόγω οικονομικών λόγων, λόγων ελλείψεως χρόνου και άλλων λόγων. Στεναχωρήθηκα που απουσίαζα, ωστόσο όμως χαίρομαι που το χωριό που γεννήθηκα και αγαπώ, κάνει τόσο σπουδαίες δραστηριότητες, που ξεκουράζουν τους συγχωριανούς μου μέσα στο καταχείμωνο και ζωντανεύουν το χωριό μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου, με αυτά που κάνουν και κρατάνε το χωριό μου ζωντανό. Μαζί με αυτούς ευχαριστώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αλλά και την Τοπική Κοινότητα για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν, το οποίο πληροφορούμαι μέσα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ Μακάρι να μπορούσα να ήμουν μαζί σας. Θέλω έτσι να συνεχίσετε και να στηρίξετε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Τον Σύλλογό μας, την Κοινότητά μας, το καφενείο μας, τα εξωκλήσια μας και τα πανηγύρια μας, την ΑγιαΣοφιά τους Αγίους Αναργύρους και τον Άγιο Σάββα, όλα αυτά που δίνουν ζωντάνια στον τόπο μας. Χρόνια Πολλά σε όλους τους πατριώτες.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.