Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Απόκριες στην Αγία Σοφία.

Κάτι τέτοια βλέπεις και λες ότι, έχει ζωντάνια μέσα του τούτο το χωριό, κι ούτε πρόκειται να σβήσει.

Αναφερόμαστε στον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας, που έγινε την Κυριακή (2 Μάρτη) το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος σημείωσε απόλυτη επιτυχία. Αρκετοί ΑγιαΣοφίτες και άλλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά μας, γεμίζοντας την αίθουσα του Σχολείου, αλλά και τον προαύλιο χώρο, όπου έκαιγε η φωτιά του «Καλολόγου». Όλοι οι παραπάνω απαρνήθηκαν τα δρώμενα στις μεγάλες πόλεις και επέλεξαν να γιορτάσουν τις Απόκριες, τον Καρνάβαλο και τον ερχομό της Άνοιξης, κοντά στη γενέτειρά τους. Δίπλα σε παιδικά βιώματα και πατροπαράδοτα έθιμα. Και δικαιώθηκαν γι αυτό, αφού οι εικόνες που απόλαυσαν ήταν μοναδικές…! Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Σχολείου, φωνασκίες, χορός και μουσική, ενώ έξω στο προαύλιο, η φλόγα του Καλολόγου να φωτίζει τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που έριχναν ξύλα πάνω στη φωτιά, κάνοντας τη φλόγα να τριζοβολάει…., ξεπηδώντας αρκετά μέτρα ψηλά.

Ο σκοπός του Συλλόγου επιτεύχθηκε στο ακέραιο. Ψυχαγωγία, επικοινωνία, διατήρηση των εθίμων του τόπου μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, για την οργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης, στην οποία προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα. Αρνί ψητό, πάσης φύσεως ορεκτικά και ποτά, δίπλες κ.α. Προς οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, έγινε και η καθιερωμένη λαχειοφόρος αγορά, με κύριο δώρο μια T.V. στην οποία, δώρα προσέφεραν και οι Ιωάννης ΚΟΤΣΙΡΙΛΟΣ, Ελένη Π. Σιαβελή, Περικλής Σιαβελής, Δήμητρα Ρούνη, κατάστημα ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ κ.α.

Μεταξύ άλλων που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν και αρκετοί απόδημοι ΑγιαΣοφίτες με τις οικογένειές τους. Διακρίναμε τους: Ευάγγελο Κων. Σιαβελή, Κων/νο Φαρμασώνη, Αθηνά και Ιωάννα Λυμπέρη, Αθηνά Γ. Λυμπέρη, Χριστίνα Αντωνάκου, Ιωάννης Π. Σιαβελής, Άννα Π. Σιαβελή, Παν. Ι. Σιαβελής Δήμητρα Ρούνη κ.α. ακόμα.

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς όλους και εύχεται Καλή Σαρακοστή.

3 ΚΑΛΟΛΟΓΟΣ4 ΚΑΛΟΛΟΓΟΣ5 ΚΑΛΟΛΟΓΟΣ15 ΧΟΡΟΣ16 ΚΛΗΡΩΣΗ8 ΚΟΥΖΙΝΑ9 ΦΙΛΙΠΠΟΣ10 Χοροσ11 ΤΡΑΠΕΖΙ12 ΡΗΓΑΣ13 ΔΙΠΛΕΣ14 ΠΟΥΡΟ

3 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Και του χρόνου !!!! να είμαστε καλά να το ξαναγιορτάσουμε. Ήταν υπέροχα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

  • Οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες.Λυπούμαστε που δεν ήρθαμε!Και του χρόνου,να είμαστε καλά για να έρθουμε να γιορτάσουμε μαζί!!!!!!!!!!!!!!

  • ….Γιορτάσαμε «Βασιλόπιτα», γιορτάσαμε «καλολόγο» … τι θα λέγατε να ασχοληθούμε με το να ανοίξουμε τα παλιά μονοπάτια στο χωριό μας;
    …… τα μονοπάτια που κρύβουν αρώματα και εκπλήξεις …
    …..τα μονοπάτια που φέρνουν θύμισες και αποδεικνύουν ιστορία …

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.