Ανεμογεννήτριες

Εκείνη η γοητεία, μαζί με το μυστήριο που προκαλούσαν στον καθένα, τα δύο (2) βουνά του χωριού μας, η Μπαστούνα και ο Κόζικας, εξαιτίας της σπάνιας φυσικής τους ομορφιάς, αλλά και της δυσκολίας να τα κατακτήσεις, σε λίγο θα αποτελούν ένα όμορφο νοσταλγικό παρελθόν. 

Ακόμα και οι παρακάτω φωτογραφίες, σε λίγους μήνες από τώρα, δεν θα είναι πια συνηθισμένες, αλλά σπάνιες και … συλλεκτικές, αφού λόγω της διάνοιξης της οδού, που ήδη έχει ξεκινήσει για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις κορυφές τους, καθώς και λόγω της εγκατάσταση αυτών, θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό τοπίο, που περιβάλλει δεκάδες χρόνια τώρα το χωριό μας, προσδίδοντας σε αυτό, ιδιαίτερη χάρη και ομορφιά.

Ήδη η διάνοιξη των οδών όπου θα μεταφερθούν τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών έχει ξεκινήσει με μπουλντόζες από δύο σημεία (και από την κορυφή της Μπαστούνας, αλλά και από τις πλαγιές του Κόζικα).

Η επίσημη απάντηση της Πολιτείας γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, είναι ότι τα αποθέματα λιγνίτη στερεύουν και η Χώρα θα πρέπει να βρει άλλες εναλλακτικές μεθόδους για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ευχάριστο σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι εάν θα ασφαλτοστρωθεί η παραπάνω οδός, τότε η επίσκεψη στο δροσερό Δραγούνι, αλλά και η πρόσβασή μας στα χτήματα στις πλαγιές του Κόζικα που κάποτε καλλιεργούνταν, θα είναι πιο σύντομη και ευχερής.

Και όχι μόνο, αλλά μια μελλοντική σύνδεση του δρόμου της ομβριοδεξαμενής, με την παραπάνω οδό, τότε τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πλεονεκτικά για τον τόπο μας.

Α

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13

14

15

16

17

18

One thought on “Ανεμογεννήτριες”

  1. Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον ΑγιαΣοφίτη, Ιωάννη Ρούνη του Γεωργίου, κατ. Αυστραλίας, λόγω της οικονομικής δωρεάς που προσέφερε στο Σύλλογο, για τη λειτουργία της Ιστοσελίδας μας (agiasofiablog.gr).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *