Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Παραθαλάσσιο προάστιο

Δεν είναι οφθαλμαπάτη, ούτε το αποτέλεσμα επεξεργασίας κάποιου εξελιγμένου προγράμματος φωτογραφιών. Είναι η θάλασσα του Άστρους όπως φαίνεται από μερικά σημεία του χωριού μας, την οποία ομολογουμένως, λίγοι έχουν παρατηρήσει. Η θάλασσα, που η απόστασή της από το χωριό μας, θα μικρύνει κατά πολύ, μετά και από την περάτωση των έργων που γίνονται λίγα χιλιόμετρα απ’ αυτό.

Εννοούμε τη «γέφυρα-παράκαμψη της διασταύρωσης του Αγίου Γεωργίου» και τις δύο γέφυρες της Κουμπίλας. Έργα πολύ σημαντικά, που εκτελούνται επί της διαδρομής της Επ.Ο. Τρίπολης-Άστρους, τα οποία παρακάμπτουν (αφήνουν στην άκρη) αρκετά χιλιόμετρα από την παραπάνω διαδρομή και οδηγούν τον επισκέπτη πιο γρήγορα στον προορισμό του.

Είναι γεγονός πλέον, ότι σε λίγες εβδομάδες από τώρα, η απόσταση του χωριού μας από το Άστρος θα είναι μόλις 15 λεπτά. Η ΑγιαΣοφιά γίνεται πλέον ένα παραθαλάσσιο προάστιο, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη ζωντάνια του τόπου μας, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι συγχωριανοί μας και άλλοι επισκέπτες, θα απολαμβάνουν το μπάνιο τους στο Άστρος και ύστερα τη δροσιά και τις χαρές του χωριού μας, μακριά από τη ζέστη και το συνωστισμό που παρουσιάζει η όμορφη λουτρόπολη του Άστρους, ειδικά το καλοκαίρι.

Η κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν για τον τόπο μας, το οποίο ευελπιστούμε να προσελκύσει περισσότερους απόδημους ΑγιαΣοφίτες, φέτος το καλοκαίρι

Σας περιμένουμε λοιπόν, το Καλοκαίρι πλησιάζει…

Περισσότερα για το Άστρος και την ευρύτερη περιοχή, μπορείτε να δείτε και εδώ

2 Θάλλασα

3 G;efyra

4 G;efyra

5 Γέφυρα Αγίου Γεωργίου

6 Διασταύρωση Ελαιοχωρίου.

7 Άστρος

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.