Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Mεγάλη Τεσσαρακοστή

Την ώρα που ο ήλιος έγερνε πίσω απ΄ την «αετοφωλιά» και οι τελευταίες ηλιαχτίδες έλουζαν τις ανθισμένες αμυγδαλιές και παπαρούνες στα καταπράσινα Κεφαλάρια, τότε, κείνη την ώρα, σήμανε η καμπάνα στην μικρή εκκλησία του χωριού, σηματοδοτώντας την εναρκτήριο ακολουθία του Εσπερινού του ΨυχοΣάββατου και των Α΄ Χαιρετισμών της Παναγίας μας……

Η παραπάνω Ιερή ακολουθία, είναι από τις πρώτες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, περίοδος που άρχισε πριν από λίγες μέρες, που μαζί με τις υπόλοιπες: τις Κυριακές των Νηστειών (Ορθοδοξίας, Σταυροπροσκύνησης κ.α.), τον Μεγάλο Κανόνα, τις Προηγιασμένες, τον Ακάθιστο Ύμνο, τις Ακολουθίες των Παθών…… θα γαληνέψουν την ψυχή των πιστών, προετοιμάζοντάς τους, ώστε να βιώσουν το Θείο Πάθος του Θεανθρώπου.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο γλυκός Ανοιξιάτικος ήλιος άρχισε να λάμπει πάνω απ΄ το χωριό μας και τα κοτσύφια να οργανώνουν χορωδίες στις ρεματιές, προμηνύοντας τον ερχομό της  Άνοιξης. Γι αυτό είναι όμορφη, η παραπάνω λειτουργική περίοδος της Εκκλησίας μας. Γιατί τα πιο έντονα συναισθήματα και η πιο κατανυκτική ατμόσφαιρα, ταυτίζονται χρονικά μαζί με τη γιορτή της φύσης, την Άνοιξη.

Σας περιμένουμε στη μικρή και όμορφη Εκκλησία του χωριού μας, δίπλα στα πατρικά σπίτια και τους τάφους των προγόνων μας, εκεί θα βιώσουμε ξανά τις λειτουργίες της Μεγάλη Τεσσαρακοστής, όπως τότε στα παιδικά μας χρόνια.

4

2

1

3

5

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Κυριακή 5/3/2017
    Αυτή την όμορφη εποχή με την τόσο όμορφη φύση διάλεξε ο θεός για να πάρει κοντά του και τον εξαδελφό μου, Αθανάσιο Κωνσταντίνου Σιαβελή. Θανάση θα σε αποχαιρετήσω και από εδώ και θα σου ευχηθώ καλό παράδεισο.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.