Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Η πίστη στους Αγίους Αναργύρους, η ελπίδα στη θαυματουργό δύναμή τους, αλλά και η αγάπη για την παράδοση και το θαυμάσιο περιβάλλον του τόπου μας, ήταν τα κύρια κίνητρα, που οδήγησαν περί τους 150 προσκυνητές στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, ιδίως κατά τον Εσπερινό, για να τιμήσουν την εορτή και τη μνήμη Αγίων.

Όλοι τους, κλήρος και λαός, μετά το πέρας του Εσπερινού, εκδήλωσαν τις φυσιολατρικές τους διαθέσεις, απολαμβάνοντας τα πλούσια εδέσματα που είχε ετοιμάσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, σε ένα φωτεινό περιβάλλον, ανάμεσα στο πευκόδασος.

Η υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, συνετέλεσε ώστε το κέφι, ο χορός και η μουσική, να κρατήσουν μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η παράδοση καλά κρατεί στον τόπο μας και έτσι πρέπει.

Το Ε. Σ. εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους παρευρισκόμενους προσκυνητές, σε όλους όσους βοήθησαν στην παραπάνω εκδήλωση και στους ανθρώπους που προσέφεραν δώρα στη Λαχειοφόρο αγορά.

Κι εμείς με τη σειρά μας, ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ε. Σ. , οι οποίοι με την, επί πολλών, ημερών επίπονη εργασία τους, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, ώστε να διατηρηθεί αυτό το όμορφο παραδοσιακό και νοσταλγικό πανηγύρι και γενικά να μην ερημώσει ο τόπος μας.

Χρόνια Πολλά και οι Άγιοι Ανάργυροι ας προστατεύουν τον τόπο μας και όλους εμάς.

Α

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, προς τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του χωριού μας, που πρωτοστατούντος του Χρήστου Ταλαγάνη (και εκπρόσωποs Κοινότητας) εργάστηκαν σκληρά όλο αυτό το διάστημα για την προετοιμασία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, υπερβάλλοντας εαυτούς, με αποτέλεσμα να διοργανώσουν ένα άψογο πανηγύρι, το οποίο προβάλει τον τόπο μας, διατηρεί την παράδοση και το χωριό μας ζωντανό και ταυτοχρόνως δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα των κατοίκων του.
    Ο ολοκληρωτικός ελαιοχρωματισμός του εξωκλησιού, που το έκαναν σαν ένα κουκλόσπιτο, αλλά και η χαλικόστρωση σε ορισμένα σημεία του κοινοτικού δρόμου που οδηγεί προς αυτό, αρκούν και μόνο, για να αποδείξουν την αγάπη που επιδεικνύουν αυτοί οι άνθρωποι για τον τόπο τους, αλλά και το ζήλο με τον οποίο εργάζονται για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
    Κατανοώντας την μέχρι τώρα σταδιακή μείωση του πληθυσμού στο χωριό μας, είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι αν εκλείψουν αυτοί οι άνθρωποι (και 2 – 3 ακόμα), τότε ίσως αυτά τα όμορφα νοσταλγικά πανηγύρια, να αποτελέσουν ένα παρελθόν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας.
    Γι αυτό χρέος μας είναι να στηρίζουμε με οιονδήποτε τρόπο ο καθένας μας αυτούς τους ανθρώπους και ο πιο εύκολος και απλός, είναι η συμμετοχή μας σε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις.
    Και πάλι συγχαρητήρια.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.