Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται …»

«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυχτός……».

Ο μελωδικός αυτός ύμνος, αλλά και οι άλλοι εξαίσιοι ύμνοι της Εκκλησίας μας, που ακούστηκαν την Κυριακή το βράδυ στον ενοριακό μας ναό, έδωσαν το έναυσμα των Ιερών Ακολουθιών της εβδομάδας των Παθών, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους ντόπιους και άλλους προσκυνητές, που παρακολούθησαν τον Όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας, μέσα σε έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα, υπό το χαμηλό φως των κανδηλιών.

Συνετέλεσαν σε αυτό, η ελπίδα της «Ανάστασης» και προπάντων τα έντονα συναισθήματα που προκαλούν, η βίωση του θείου Πάθους και οι αναμνήσεις των περισσότερων από εκείνες τις Μεγαλοβδομάδες των παιδικών μας χρόνων.

Ας παραμερίσουμε τα όποια προβλήματα στην άκρη, κι ας αφήσουμε την ψυχή μας να γαληνέψει τούτη τη βδομάδα, μέσα από το θείο Δράμα. Τις συγκλονιστικές στιγμές πριν τη σύλληψη του Θεανθρώπου, τη Σταύρωση, τον Επιτάφιο Θρήνο, την Αποκαθήλωση  και την Ανάσταση.

Ας θυμηθούμε …, κι ας γιορτάσουμε ξανά το Πάσχα των παιδικών μας χρόνων, συμμετέχοντας στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες.

Καλή Ανάσταση.

2

1

3

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.