Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Παναγιώτης (Peter) Κυριαζής

Ένας πρόσχαρος, γελαστός και αξιαγάπητος άνθρωπος που αγαπούσε τον τόπο μας και αποδείκνυε εμπράκτως την αγάπη του γι΄αυτόν, «έφυγε» σήμερα (15 Σεπτεμβρίου) από κοντά μας.

Ο Παναγιώτης (Πητ) Κυριαζής, καταγόμενος από την Περδικόβρυση, σύζυγος της Καλλιόπης (Πίτσας) Ι. Σιαβελή, γαμβρός του Τσαγκαρόγιαννη, δεν θα επισκεφθεί πάλι την ΑγιαΣοφιά, όπως έκανε χρόνια τώρα, κάθε καλοκαίρι.

Θα βλέπει πλέον, από εκεί «ψηλά», όλες τις χάρες και τις ομορφιές της. Το πανηγύρι της ΑγιαΣοφιάς, των Αγίων Αναργύρων, τις γιορτές του Συλλόγου και τόσα άλλα που αγαπούσε…

Απεβίωσε στο μακρινό Σικάγο όπου και διέμενε, σε ηλικία 84 ετών.

Ωστόσο όμως θα παραμείνει μέσα στην ψυχή όλων μας, γιατί μας κέρδισε με τη συμπεριφορά του. Πρώτα σαν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, ύστερα σαν ένας άριστος οικογενειάρχης (πατέρας τριών παιδιών) και κυρίως σαν Έλληνας που δεν ξέχασε. Ο Πητ, έτσι τον αποκαλούσαμε στο χωριό, αγαπούσε την πατρίδα του και τον τόπο καταγωγής της συζύγου του (Αγία Σοφία) και το αποδείκνυε αυτό με πράξεις.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους και συγγενείς και ευχόμεθα ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

1

3

4

2

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.