Στην πηγή της «Μάνας» και τη ρεματιά…

Έντονα αισθήματα φυσιολατρίας και αγάπης για τον τόπο τους, εκδήλωσαν σήμερα οι νέοι του χωριού, πραγματοποιώντας σχολαστικό καθαρισμό στον περιβάλλοντα χώρο της πηγής της Μάνας και του μονοπατιού που υπάρχει παραπλεύρως και κατά μήκος της κεντρικής ρεματιάς. Για το λόγο αυτό, επιστρατεύθηκε μέρος του εργατικού δυναμικού του χωριού, καθώς και κάθε λογής εργαλείο, χορτοκοπτικά, βενζινοπρίονα, τσάπες, τσουγκράνες κ.α.

Όλα ξεκίνησαν, μόλις δόθηκε το σύνθημα από τους Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου. Η εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (01-6-2014), άρχισε από την πηγή της Μάνας, ύστερα συνεχίστηκε με το ξεκίνημα της διάνοιξης του κεντρικού μονοπατιού παραπλεύρως της ρεματιάς και κατέληξε στο καφενείο του χωριού, όπου δόθηκε το τελικό επισφράγισμα, με παγωμένο κρασί, μπύρες και μεζέδες.

Η παραπάνω ενέργεια καταδεικνύει περίτρανα, ότι τα παιδιά του χωριού έχουν εκτιμήσει την αξία του φυσικού πλούτου του τόπου τους και κάνουν ότι μπορούν ώστε να τον αξιοποιήσουν, πρώτα για τους εαυτούς τους και ύστερα για τους ξένους.

Πως μπορεί άλλωστε να ξεχάσει κανείς την πηγή της Μάνας, απ΄όπου υδρεύεται ο τόπος μας; Εκεί όπου κάποτε έσμιγαν με τα κοπάδια τους για να ξεδιψάσουν οι τσοπάνηδες του χωριού! Εκεί όπου ξεκουράζονταν τα μεσημέρια οι κάθε λογής ξωμάχοι και περιπατητές και που οι ερωτευμένοι νέοι εκδήλωναν τα αισθήματά τους, χαράσσοντας ονόματα και αιώνιους όρκους πάνω στο φλοιό των αιωνόβιων πλατανιών!

Το ίδιο ισχύει και για την βαθύσκιωτη ρεματιά του χωριού, με το στενό μονοπατάκι που υπάρχει κατά μήκος της, ξεκινώντας από τα Ρολλέικα και καταλήγοντας στο Λάζο, διασχίζοντας μια διαδρομή κάτω από Πλατάνια, Αριές και Βελανιδιές. Αυτό το μονοπάτι άρχισαν να ανοίγουν σήμερα τα παιδιά, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση όποιος επιθυμεί να διασχίσει τη ρεματιά, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό θέαμα, όλες τις εποχές του έτους. Αυτοί είναι οι «Θησαυροί» του τόπου μας.

Η ημερομηνία της επόμενης εξόρμησης θα ανακοινωθεί εγκαίρως, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερα αποτελέσματα. Περισσότερα στις φωτογραφίες….

012233445566778899101112

2 thoughts on “Στην πηγή της «Μάνας» και τη ρεματιά…”

  1. Συγχαρητήρια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μακάρι να μπορώ να είμαι στην επόμενη εξόρμηση.
    .. κι όταν έρθει η ώρα για τη σήμανση του μονοπατιού, είμαι πρόθυμη να φτιάξω ταμπέλες.

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!!
    ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *