Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

O Aποκριάτικος Χορός μας.

Εικόνες σπάνιες, ζηλευτές και περιζήτητες για την εποχή, βίωσαν την Κυριακή το βράδυ, οι ΑγιαΣοφίτες, στον προαύλιο χώρο του Δημ. Σχολείου, όπου γιόρτασαν τις Απόκριες, με μουσική, φαγοπότι και κυρίως με σπάνιο παραδοσιακό θέαμα.

Eικόνες  μοναδικές.  Οι φλόγες του «Καλολόγου», να φωτίζουν τα χαρούμενα πρόσωπα των επισκεπτών, κυρίως των παιδιών, που τριγυρνώντας γύρω από τη φωτιά, τροφοδοτούσαν αυτή με πουρνάρια, κάνοντάς τη να υψώνεται και να τριζοβολάει αρκετά μέτρα ψηλά. Η μουσική και ο χορός, σε συνδυασμό με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γέμισε τις ψυχές των ΑγιαΣοφιτών με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου τους.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες, ιδιαιτέρως τον Περικλή Παν. ΣΙΑΒΕΛΗ και τον Νίκο Σκουντριάνο, συνιδιοκτήτες του εστιατορίου COUNTRY INN στην Τρίπολη για την ετοιμασία και προσφορά φαγητών. Καθώς επίσης την κ. Ελένη Π. Σιαβελή για την προσφορά του γλυκού (δίπλες), τον Ιωάννη Καραματζάνη για την προσφορά των λαχανικών, τον Κώστα Οικονόμου για την υπερπροσφορά στους λαχνούς, την κ. Αναστασία Παντελοπούλου για τη δωρεά της και τον Φίλιππο Λαμπίρη για τη μουσική κάλυψη.

Κι όλοι εμείς, ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Δ. Σ. του Συλλόγου μας, που αναπολώντας το όμορφο παρελθόν του τόπου μας, την παράδοση, προσπαθούν μέσα από την παραπάνω  εκδήλωση, πέραν των άλλων (ψυχαγωγία – επικοινωνία) να κρατήσουν το χωριό μας ζωντανό και να μεταδώσουν την αγάπη τους γι αυτό, στους νεώτερους.

Επίσης ευχαριστούμε τους ακόλουθους, οι οποίοι προσέφεραν δώρα στη λαχειοφόρο αγορά  του Συλλόγου μας: Αφοι Λαμπίρη/εμπόριο σιδήρου Τρίπολη, Πέτρος Καλογερόπουλος/ Οινοποιείο Ζευγολατιό, Ιωάννης Αντωνόπουλος / Πρατήριο SHELL Στάδιο, ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ/Φαρμακείο Τρίπολη, ΣΤΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο. Τρίπολη/κατάστημα γεωργικών εργαλείων, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥΣ Ι. Στάδιο/κατάστημα Γεωργικών προϊόντων, ΔΕΛΗΣ Κρέατα (3ο χλμ Ε.Ο. Τρίπολης Σπάρτης), Κ. Φαρμασώνης Μελισσοκόμος, Κων/να Γ. Λαμπίρη.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

50

3

5

6

7

8

19

9

10

11

12

13

14

15

16

17

20

21

60

51

1

2

22

52

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Περάσαμε υπέροχα! Ήταν όλα άψογα! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξανανταμώσουμε και να διατηρήσουμε αυτό το όμορφο έθιμο του τόπου μας.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.