Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Σήμανση μονοπατιών & πεζοπορικών διαδρομών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, εκτιμώντας το φυσικό πλούτο του τόπου μας, δίνει μεγάλη έμφαση στην αξία των πεζοπορικών μονοπατιών, στις διαδρομές μέσα στο δάσος και στα λοιπά αξιοθέατα του τόπου μας. Τα παραπάνω στοιχεία συμβάλουν στην εξυπηρέτηση της δασικής αναψυχής, στην αύξηση των επισκεπτών και προπάντων στη διατήρηση της καλής ψυχοσωματικής υγείας των περιπατητών.

Για το λόγο αυτό, πέραν των συνηθισμένων ενεργειών του για την ασφαλή xρήση αυτών (καθαρισμός κ.α.), άρχισε προσφάτως να προβαίνει στη σήμανσή τους, όχι μόνο για τη διευκόλυνση των περιπατητών κ. λ. εκδρομέων, αλλά, όλα αυτά τα φυσικά πλούτη, να μην ξεχαστούν και να παραμείνουν στη μνήμη των νεώτερων, διατηρώντας έτσι την ιστορία και παράδοση του τόπου μας  και συμβάλλοντας ταυτοχρόνως στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ειδικότερα για τα μονοπάτια κ.λ. αξιοθέατα, τα οποία απευθύνονται σε πεζοπόρους και φυσιολάτρες, που επιθυμούν να εξερευνήσουν μία περιοχή και να απολαύσουν τη φύση, μέλημα του Συλλόγου μας είναι:

α) σήμανση και άλλων περιοχών του τόπου μας,

β) η ένωση των δύο μονοπατιών που έχουν διανοιχτεί στη ρεματιά του χωριού, με τη διάνοιξη νέου τμήματος από την πέτρινη Βρύση έως τον παλιό Νερόμυλο, ώστε αυτά να αποτελούν, πλέον, ένα ενιαίο μονοπάτι που θα διασχίζει τη ρεματιά του χωριού,

γ) η προβολή των παραπάνω, σε ορειβατικούς Συλλόγους και άλλα φυσιολατρικά Σωματεία και

δ) η πιστοποίησή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ. αριθ. 151344/165 από 18-01-2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 206 Β/30-01-2017), όπως αυτή συμπληρώθηκε, τροποποιήθηκε και τελικά ισχύει σήμερα.

Στις παραπάνω προσπάθειες, θέλουμε τη συμπαράστασή σας με εργατικό δυναμικό, ή και με άλλους τρόπους, στις δράσεις μας, που έχουν προγραμματιστεί και θα ανακοινωθούν.

Για το μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό προς την πηγή της Μάνας, δείτε εδώ.

Και για το μονοπάτι που ξεκινάει από την Εκκλησία προς το Σπήλαιο του Αγίου Σάββα, εδώ.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.