Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Καθαρισμός Βρύσης, Πηγής κ.α.

Φέτος, ο καθαρισμός της Βρύσης της ρεματιάς και της πηγής της Μάνας, έγιναν ξεκούραστα, με πολύ κέφι και πολύ ρομαντικά.

Οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου, δούλεψαν δίπλα στο τρεχούμενο νερό, υπό το κελάρυσμα του ποταμιού και τους κελαηδισμούς των κοτσυφιών, που φρόντιζαν τις φωλιές τους στις γύρω φυλλωσιές.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με το σχολαστικό καθαρισμό του μονοπατιού πεζοπορίας που ξεκινά απ΄το χωριό και καταλήγει στην πηγή της «Μάνας», καθώς επίσης και με τον καθαρισμό του χώρου έξωθεν της πηγής, όπου οι τελευταίες βροχοπτώσεις, είχαν συσσωρεύσει μεγάλη ποσότητα αδρανών υλικών.

Πέραν των ανωτέρω, μέλημα του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι και η αξιοποίηση του χώρου, νότια της πηγής.

Πρόκειται για ένα μικρό ξέφωτο, μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια και βελανιδιές, στο οποίο βρίσκεται ένα μικρό σπήλαιο, λίγα μόλις μέτρα από την οδό που οδηγεί προς Αγίους Αναργύρους, ιδανικό για ξεκούραση των περιπατητών και την προστασία τους από τις καυτές ακτίνες του ήλιου τώρα το Καλοκαίρι και τη βροχή το Χειμώνα.

Η παραπάνω αξιοποίηση θα γίνει σε συνεργασία με την «Εκκλησία», η οποία θα τοποθετήσει ένα μικρό προσκυνητάρι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή (αυτό γι” αρχή ! ;), ενώ ο Σύλλογος θα εγκαταστήσει ξύλινα καθίσματα, πινακίδα κ.α. και θα επιτηρεί την περιοχή από τυχόν παράνομη υλοτόμηση.

Οι  βρύσες, οι πηγές και τα μονοπάτια πεζοπορίας, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του τόπου μας, γι αυτό πρέπει να τα προβάλλουμε, να τα αναδεικνύουμε και να τα προστατεύουμε.

1

2

3

5

6

15

4

7

8

9

10

13

14

11

12

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.