Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Συνδρομές μελών κ.α.

Μετά την παρέλευση ενός έτους και λίγων ημερών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντά του το νέο Δ. Σ. (09-6-2019) του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών, εκθέτουμε τις πιο κάτω δραστηριότητες που επιτέλεσε, κατά το απερχόμενο ετήσιο χρονικό διάστημα.

α. Καθαρισμός της πέτρινης Βρύσης στη Ρεματιά, της πηγής της «Μάνας», της πηγής του «Πηγαδακίου» και συντήρηση των μονοπατιών πεζοπορίας, που έχουν ήδη διανοιχτεί κατά μήκος της ρεματιάς.

– Διάνοιξη τριών (3) ακόμα μονοπατιών (προς Μπακουρέϊκα, προς Λάζο και Δεξαμενή) κατά μήκος και πλησίον της ρεματιάς, με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του τόπου μας και την προσέλευση περιπατητών.

β. Κατασκευή και εγκατάσταση δώδεκα (12) πινακίδων, που κατευθύνουν σε διάφορα σημεία – αξιοθέατα του τόπου μας.

γ. Προμήθεια ψυγείου βιτρίνας για τις ανάγκες του Συλλόγου μας.

δ. Περιποίηση Δημ. Σχολείου και περιβάλλοντα χώρου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινότητας (ασβέστωμα, αποψίλωση χορταριών, πότισμα δένδρων, κλάδεμα, φύτεμα φυτών κ.α.),

– Επίσης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, καθαρισμός του Δημοτικού κήπου τον οποίο έχει επιχωματώσει και δενδροφυτεύσει ο Σύλλογος, (έμπροσθεν οικίας Ασκούνη), καθώς και του Κοινοτικού κήπου (μεγάλη διαμήκης ζαρντινιέρα) με βάψιμο τοιχίου, φύτεμα και πότισμα λουλουδιών κ.α.

ε. Πραγματοποίηση μονοήμερης εκδρομής στα Σπήλαια του Κάψια, Λαγκάδια, Αρχαία Ολυμπία, Κυπαρισσία.

στ. Πραγματοποίηση Μουσικής εκδήλωσης στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου (Αντάμωμα ΑγιαΣοφιτών), με ταυτόχρονη έκθεση προϊόντων βαρελοποιίας και παραδοσιακών εργαλείων βαρελοποιού.

-Στην παραπάνω εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου για την βαρελοποιία στον τόπο μας.

ζ. Αποστολή εγγράφου και σχετική παρέμβαση στις αρμόδιες Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Αρκαδίας με κοινοποίηση στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκύψει στο γεφύρι του Ξεριά, το οποίο αποτελεί ένα αξιόλογο αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο του τόπου μας.

– Ομοία παρέμβαση, πραγματοποιήθηκε και από τον Πρόεδρο της Κοινότητας και σύμφωνα με πληροφορίες του ιδίου, το θέμα έχει ικανοποιητική εξέλιξη.

η. Κατασκευή και τοποθέτηση Μνημείου πεσόντων στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των ΑγιαΣοφιτών που «έπεσαν» στα πεδία των μαχών και λοιπών θανατωθέντων, συνεπεία πολεμικών γεγονότων.

θ. Συγκέντρωση τροφίμων κ.α. οικιακών ειδών για τις εορτές των Χριστουγέννων, τα οποία παραδόθηκαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Χαμόγελο του παιδιού / Τρίπολης»

 ι.  Έκδοση 12 φυλλων Ημερολογίων έτους 2020, με σκοπό την προβολή του χωριού μας και την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας

ια. Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας έτους 2020

ιβ. Τέλεση Αποκριάτικου Χορού και διατήρηση του έθιμου του «Καλολόγου» στο Δημ. Σχολείο.

ιγ. Απόδοση τιμών στον εφημέριο του χωριού μας, με απονομή τιμητικής πλακέτας και εκφώνηση σχετικής ομιλίας, λόγω της συμπλήρωσης 40 συναπτών ετών στην ενορία του χωριού μας (από τότε που χειροτονήθηκε Ιερέας), ως εφημέριος αυτής.

ιδ.  Λειτουργία ιστοσελίδας (site) με σκοπό την ενίσχυση της επικοινωνίας μας και την ενίσχυση του αισθήματος της αγάπης όλων προς τον τόπο μας, καθώς και την διατήρηση της ιστορίας και παράδοσης του τόπου μας, παράγοντες σημαντικοί,  οι οποίοι συντελούν στην ζωντάνια και πρόοδο κάθε μικρής κοινωνίας.

Eκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίας Σοφίας για την άψογη συνεργασία του με το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, καθώς και για την βοήθεια που μας παρείχε, σε αρκετές από τις παραπάνω δραστηριότητες.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε τα μέλη μας, εάν επιθυμούν να συνεχιστεί η δημιουργική αυτή πορεία του Σωματείου μας, α. να καταβάλουν τις οφειλόμενες ετήσιες συνδρομές τους, και β. να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου, οι οποίες (συνδρομές και συμμετοχή) αποτελούν πηγή εσόδων για το Σύλλογό μας.

Η πιο πάνω ανακοίνωση, που γίνεται δέκα μήνες πριν τις επόμενες εκλογές, επέχει τόσο θέση υπενθύμισης, όσο και προειδοποίησης για τον μέλλον και την τύχη ενός Σωματείου, που αποτελεί μια από τις τελευταίες εναπομένουσες αρχές του τόπου μας.

7-3

10-4

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους για την αγαστή συνεργασία μεταξύ σας και για τις τόσες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Εύχομαι να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλα χωριά της περιοχής μας, που δυστυχώς ενώ βλέπουν πως αργοσβήνουν καθημερινά, δεν κάνουν σχεδόν τίποτα για κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.