Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Χριστούγεννα στην Αγία Σοφία

Ο Πρόεδρος Τ. Κ. Αγίας Σοφίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του χωριού μας, εύχονται σε όλους τους ΑγιαΣοφίτες, Χρόνια Πολλά, Χαρούμενες γιορτές και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2015.

Σαν τον παλιό καλό καιρό, γιορτάστηκαν φέτος τα Χριστούγεννα στον τόπο μας.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της εορτής, το έδωσε πρωτίστως η καμπάνα του χωριού, που χτύπησε απ΄τα άγρια χαράματα (4.45), ταράζοντας τη νυχτερινή γαλήνη, ξαφνιάζοντας ακόμα και τα φουσκωτά κοκόρια των σπιτιών!

Κι ύστερα η Εκκλησία του χωριού, άρχισε να γεμίζει σιγά σιγά από προσκυνητές, από αστραφτερά χαμόγελα και από αισιόδοξα πρόσωπα.

«Η Παρθένος σήμερον τον Υπερούσιον τίκτει…»

Μετά το απολείτουργο και τις καθιερωμένες ευχές, το καφενεδάκι του χωριού γέμισε από νεολαία, ενώ οι πιο ανυπόμονοι έσπευσαν για να γευτούν το «πρώτο πιάτο» της ημέρας, χοιρινή πηχτή, μπριζόλες και άλλα πλούσια εδέσματα, σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο. Κι όλα αυτά, μαζί με οικεία και πολύ αγαπημένα πρόσωπα.

Αυτά τα «λίγα», μαζί με το ζεστό χειμωνιάτικο ήλιο, βίωσαν οι ΑγιαΣοφίτες εκείνη την ημέρα στο χωριό μας.

Και πάλι Χρόνια Πολλά.

2 νύχτα2α  νύχτα3 αγιογραφία6 βοηθοί7 προσκυνητές.8 προσκυνητές.5 αγιογραφία

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • …κι εγώ … μακριά από το χωριό μου, προσπαθώ να βρώ παρηγοριά μέσα από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες. ….. Σήμερα, τελευταία μέρα του 14, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους πατριώτες μου που νοιάζονται και για αυτές τις σελίδες μαζί με τις τόσες άλλες έννοιες τους για το χωριό μας. Εύχομαι το 15 να είναι μια χρονιά καλύτερη για όλους μας, με υγεία, αγάπη, και πρόοδο.
    Καλή Χρονιά !!!!

  • Σε ευχαριστούμε Δήμητρα για τα καλά σου λόγια, τα οποία αποτελούν ενθάρρυνση στο έργο μας. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον τόπο μας και να καλλιεργήσουμε αίσθημα αγάπης προς αυτόν, αφού είναι σίγουρο ότι αυτός θα αποτελέσει ψυχικό και πραγματικό καταφύγιο στις δύσκολες μέρες που διαισθανόμαστε ότι έρχονται. Καλή σου χρονιά. Σε περιμένουμε για καφεδάκι στην όμορφη αυλή σου. Τώρα με το χιόνι έχεις την καλύτερη Θέα!!!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.