Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Καλοκαίρι στο χωριό μας….

Τον παλιό καλό καιρό θυμίζει τούτη την περίοδο το όμορφο χωριό μας.

Σπίτια σχεδόν σφαλιστά όλο το χρόνο, τώρα έχουν ανοίξει για τους οικείους τους (Τζιμέικο, Κούμανη, Ρούτση, Ρούνη, Καραζάνου κ.α.), ενώ πολλά άλλα ακόμη, φιλοξενούν αγαπητά κοντινά πρόσωπα (παιδιά, αδέλφια, εγγόνια…).

Περισσότεροι οι επισκέπτες στο χωριό, περισσότεροι και οι προσκυνητές στον ενοριακό μας ναό, όπου τούτη την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι Παρακλητικοί Κανόνες της Παναγίας μας, Ακολουθίες όπου τελέστηκαν και στο Σπήλαιο του Αγίου Σάββα.

Καλοκαίρι. Ευκαιρία να λοξοδρομήσουμε από τη δύσκολη και αναπόφευκτη καθημερινότητα και να βρεθούμε πλάι σε μαγευτικές εικόνες, σε ήχους σπάνιους και ποθητούς, σε γεύσεις αυθεντικές και νοσταλγικές…..

Να βιώσουμε αισθήσεις, που οι ντόπιοι εξακολουθούν ακόμα να απολαμβάνουν, ενώ άλλοι αποστερήθηκαν από την ευαίσθητη παιδική και εφηβική περίοδο της ζωής τους, χαράσσοντας ανεξίτηλα σημάδια στην ευαίσθητη ψυχή τους. Αισθήσεις που αποτελούν ελιξίριο ζωής και απαραίτητο γιατρικό για την κουραστική και καταθλιπτική, κατ΄ άλλους, καθημερινότητα.

Εικόνες που συνθέτονται κυρίως από το αυθεντικό φυσικό περιβάλλον την ημέρα και τη νύχτα, από το φεγγάρι και τον έναστρο ουρανό.

Ήχοι όπως του τζιτζικιού, του τριζονιού, του γρύλου, της καλοκαιρινής βροχής και του θροΐσματος των φύλλων της μουριάς.

Γεύσεις ντόπιες και παραδοσιακές……, λάδι, ελιές, κρασί, μέλι, σύκα, αχλάδια και κηπευτικά….

Και οσμές, που εκλύονται από διάφορα φυτά κατά το διάβα μας στο περιβόλια και τις ρεματιές…….., ντομάτα, ρίγανη, φλισκούνι, θρούμπι και θυμάρι.

Καλή Παναγία…., Καλό Καλοκαίρι σε όλους

α1

α2

α3

α4

καρύδια

α5

α6

α7

α8

α10

α11

α12

μέλι

α13

α14

α15

α16

α17

α18

α19

α20

α21

α22

α23

α24

α25

α26

α27

α28

α29

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.