Ελιά και άλλοι φθινοπωρινοί καρποί.

Σίγουρα οι κρόκοι, τα κυκλάμινα, τα ρόδια και τ΄ άλλα χρώματα και γεύσεις του φθινοπώρου, εξιτάρουν και κατά κύριο λόγο ευφραίνουν τις αισθήσεις των περιπατητών του χωριού μας, ωστόσο όμως το βλέμμα και το ενδιαφέρον των ΑγιαΣοφιτών, τούτη την περίοδο, είναι στραμμένο αλλού…

2

3

4

5

6

7

8

9

10

… το βλέμμα τους είναι στραμμένο στις παρακάτω εικόνες.

Στο κύριο, και αρκετά προσοδοφόρο, προϊόν που καλλιεργείται στο χωριό μας, την ελιά, η οποία λόγω της έντονης ανθοφορίας της Άνοιξης, των καλών κλιματολογικών συνθηκών του καλοκαιριού και ιδιαιτέρως των έντονων φθινοπωρινών βροχών, έχει χονδρίνει κατά πολύ και οδεύει προς ωρίμανση. Σε κανά εικοσαήμερο από τώρα, θα αρχίσουν και τα πρώτα αριολόγια. Η σοδειά διαφαίνεται ικανοποιητική και οι κάτοικοι δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους.

Περισσότερο όμως απ΄ όλους χαίρονται οι νεώτεροι και πιο ορεξάτοι καλλιεργητές του χωριού, τα «νέα παιδιά», που παρά την κύρια εργασία τους, έχουν επιδοθεί σε ένα συστηματικό τρόπο καλλιέργειας της ελιάς, που τον χαρακτηρίζει το μεράκι και η αγάπη γι αυτό που κάνουν, ενδιαφερόμενοι πρωτίστως για ικανοποιητική σοδειά, για άριστη ποιότητα, αλλά και για την τύχη της πατρικής περιουσίας, την σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Και είναι ενθαρρυντικό αυτό για τον τόπο μας, ειδικά από νέους ανθρώπους.

Ελιά

11

12

13

Ξερολιθιά.

14

16

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Περιβάλλον. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *