Εορτή της Μεταμόρφωσης στην Πλατάνα.

Την 6η Αυγούστου, εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γιόρταζε και η Πλατάνα, ένα από τα χωριά που ασκεί τα Ιερατικά του καθήκοντα, ο εφημέριος του χωριού μας.

Παραμονή και ανήμερα της εορτής, τελέστηκαν Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, το οποίο κατασκεύασαν οι κάτοικοί του, περί το έτος 1990.

Το όμορφο περιβάλλον που είναι χτισμένο το εκκλησάκι, η φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και τα πλούσια νηστίσιμα εδέσματα (μπακαλιάρος σκορδαλιά, χταπόδι κ.λ.π.) που ετοιμάζει κάθε χρόνο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προσελκύουν σαν μαγνήτη τους προσκυνητές.  Έτσι έγινε και φέτος, όπου ο χορός και το τραγούδι, μέσα στην ήσυχη και δροσερή Αυγουστιάτικη βραδιά, κράτησαν μέχρι τις μικρές μεταμεσονύχτιες ώρες.

Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή της νεολαίας, κυρίως στο χορό, ειδικά των μικρών δεσποινίδων, που εξέπληξαν το κοινό με τις χορευτικές τους ικανότητες. Είναι και αυτό ένα θετικό στοιχείο για τη συνέχιση της παράδοσης…..

Μπράβο στους Πλατανιώτες που αγωνίζονται, για  να κρατήσουν την παράδοση και τον τόπο τους ζωντανό.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εορτή της Μεταμόρφωσης στην Πλατάνα.

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *