Διάνοιξη μονοπατιού για πεζοπορία.

Ένα ακόμη αξιοθέατο του τόπου μας, ένα μονοπάτι για πεζοπορία, είναι πλέον γεγονός. Το μονοπάτι, που διανοίχτηκε πάνω στα ίχνη προϋπάρχοντος,  με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και της Τοπικής Κοινότητας, προσφέρει μια μαγευτική διαδρομή διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών, ανάμεσα από ένα σπάνιου φυσικού κάλλους τοπίο, με πλατάνια και βελανιδιές, που θα συγκινήσει τον κάθε πεζοπόρο, ειδικά τον φυσιολάτρη περιπατητή. 

Το μονοπάτι ξεκινάει έξω από το προαύλιο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας, κατευθύνεται προς τη ρεματιά, διέρχεται από τον παλιό πέτρινο νερόμυλο και την πέτρινη Βρύση και ύστερα καταλήγει στο Σπήλαιο, όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Σάββα.

Ποικίλο και σημαντικό είναι το όφελος για τον κάθε πεζοπόρο.

Πέραν των συνηθισμένων ωφελειών για τον καθένα, που έχουν αμεσότατο αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική του υγεία, ο κάτοικος του χωριού μας διασχίζοντας την παραπάνω διαδρομή, θα ταξιδέψει επιπλέον λίγο πίσω στο χρόνο, στην παλιά ΑγιαΣοφιά, «βλέποντας» με τα μάτια της ψυχής, όλα εκείνα τα στοιχεία της φύσης που ζούσαν κάποτε σε κείνη τη ρεματιά. Τους μυλωνάδες που ανηφόριζαν για να προϋπαντήσουν τους απαλέτηδες, τους αγωγιάτες που πότιζαν τα ζώα τους στις γούρνες μέσα στο ποτάμι, τους καλλιεργητές στα πλούσια περιβόλια της ρεματιάς και τις γιαγιάδες τους να πηγαινοέρχονται στη βρύση με το νεροβάρελο στον ώμο.

Το παραπάνω μονοπάτι πεζοπορίας, είναι ένα από πολλά που έχει προγραμματιστεί να ανοιχθούν και θα διασχίζουν την βαθιά και κατάφυτη από πλατάνια ρεματιά του χωριού μας, προσελκύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο επισκέπτες στον τόπο μας. Τούτο έχουν στο μυαλό τους Σύλλογος και Τοπική Κοινότητα, εκμεταλλευόμενοι το θαυμάσιο περιβάλλον του χωριού μας.

Ευχαριστούμε την κ. Δήμητρα Π. Ρούνη που φιλοτέχνησε, κατασκεύασε και μας πρόσφερε τις ξύλινες πινακίδες, πολλές απ΄ τις οποίες δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

24

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

12

15

15α

15β

15γ

16

16α

17

18

19

23

25

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Σύλλογος. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

2 σχόλια στο άρθρο “Διάνοιξη μονοπατιού για πεζοπορία.

 1. Η τοποθέτηση μιας πινακίδας, οποιασδήποτε ενδεικτικής πινακίδας, δεν είναι τόσο απλό έργο, όσο εν πρώτοις φαίνεται.
  Η πινακίδα αποτελεί αφορμή για «θύμηση» στον καθένα μας, κάθε φορά που την αντικρίζει, όσες φορές την αντικρίζει. Θύμηση στο όμορφο αλησμόνητο παρελθόν, με θετικά πάντοτε αποτελέσματα για τον τόπο μας.
  Αποτελεί αφορμή για το παιδί και το νέο, που δεν γνωρίζουν, να ρωτήσουν για το περιεχόμενό τους και να μάθουν για την ιστορία του χωριού, για τους νερόμυλους και τις βρύσες, ή για κάθε άλλο αντικείμενο που αναγράφουν.
  Και για τον ξένο, αποτελεί αφορμή να ρωτήσει, να πληροφορηθεί και στο τέλος να επιχειρήσει να πραγματοποιήσει τη διαδρομή, τονώνοντας τη ζωντάνια του τόπου μας.
  Mιά πινακίδα, μπορεί πολλές φορές να ισοδυναμεί με ολόκληρο βιβλίο.

 2. ….έχετε μήπως κανένα βαρέλι για να κουβαλήσω νερό? το σπίτι μου δεν υδροδοτείται από τις 23 Ιουλίου και οι υπηρεσίες του Δήμου μας …… αναποτελεσματικές.
  Η επίσημη απάντηση είναι κάνε ότι νομίζεις φτάνει να μας πληρώνεις για το νερό που καταναλώνεις.
  Συγνώμη αν είμαι εκτός θέματος.
  Τα συγχαρητήριά μου άλλη μια φορά για την προσπάθεια. Πιστεύω σύντομα να περπατήσω το μονοπάτι.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *