Η εκδρομή μας

Η πολυπόθητη, για την εποχή, αίσθηση δροσιάς, κατά το πρωϊνό καφεδάκι στην Κλειτορία. Η σωματική και ψυχική καθήλωση όλων, μπροστά στο απόκρημνο μέρος της Ι. Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και η Θρησκευτική κατάνυξη, κατά το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Η συγκίνηση, η έκπληξη και η απορία, κυρίως από τα παιδιά, που επικράτησε μέσα στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Η απόλαυση του φαγητού σε μέρος σκιερό, ανάμεσα σε πλατάνια στα Καλάβρυτα.

Ο θαυμασμός της άγριας φυσικής ομορφιάς και τα επιφωνήματα των παιδιών, κατά τη διαδρομή του οδοντωτού σιδηρόδρομου.

Ο προβληματισμός και η περισυλλογή όλων, για την κατάληξη της ανθρώπινης ύπαρξης, στο αντίκρισμα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Παταπίου.

Και τέλος, η ψυχοσωματική ξεκούραση στην πολύκοσμη παραλία του Λουτρακίου, με φόντο  το ηλιοβασίλεμα, ήταν τα κύρια σωματικά και ψυχικά ερεθίσματα που επικράτησαν κατά την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας, διαμορφώνοντας ανάλογα συναισθήματα και συνθέτοντας μια όμορφη, πλούσια και πολυδιάστατη ευχάριστη «εικόνα», που θα θυμούνται για χρόνια πολλά οι συμμετέχοντες, κυρίως όμως τα παιδιά.

Και εκεί στόχευσε και στοχεύει ο Σύλλογός μας, στα παιδιά, στο κύτταρο της κοινωνίας μας, στους αυριανούς πατεράδες και μανάδες, καλλιεργώντας σε αυτά πνεύμα Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης, κάτι που λείπει από τις μέρες μας και είναι απαραίτητο για να σταθεί η πατρίδα μας στα πόδια της.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε επίσης και τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτη Μαντά, μετά των λοιπών αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου (συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου της Κοινότητάς μας), για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να επιχορηγηθεί οικονομικά η παραπάνω εκδήλωση, σε ποσοστό 80% από το Δήμο.

22

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

21

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

34

33

35

37

38

36

39

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Σύλλογος. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η εκδρομή μας

  1. Δεν ενθουσιάστηκαν μόνο τα μικρά παιδιά αλλά και κάποια μεγάλα παιδιά που έτυχε να τα ρωτήσω για την εκδρομή. Και του χρόνου με υγεία.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *