Α΄ Χαιρετισμοί

«Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…», σιγοψιθύρισαν σήμερα το βράδυ, οι λιγοστοί προσκυνητές, στην Εκκλησία του χωριού, σιγοντάροντας τους ψάλτες, υμνώντας, ταυτοχρόνως  και δοξάζοντας την Υπέρμαχο Θεοτόκο.

Με συμμετέχοντες λίγους προσκυνητές, κυρίως με αυτούς που μέσα τους βρίσκεται άσβεστη η φλόγα της Θρησκευτικής και Ιστορικής παράδοσης του τόπου μας, τελέστηκε  η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών και το Απόδειπνο του ΨυχοΣάββατου.

Οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες, σηματοδοτούν την έναρξη της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που θα συνεχιστεί με πλήθος άλλων Ιερών Ακολουθιών, όπως οι Κυριακές των Νηστειών (Ορθοδοξίας, Σταυροπροσκύνησης κ.α.), οι Προηγιασμένες, ο Μεγάλος Κανόνας, ο Ακάθιστος Ύμνος και οι Ακολουθίες των Παθών. «Συμβάντα», που θα λάβουν χώρα ταυτοχρόνως με τον ερχομό της Άνοιξης και την επικράτηση ευχάριστων συναισθημάτων.

Σας περιμένουμε στη μικρή και όμορφη Εκκλησία του χωριού μας, κοντά στα σπίτια και τους τάφους των προγόνων μας, να βιώσουμε ξανά την περίοδο της Μεγάλη Τεσσαρακοστής, όπως παλιά, με αισθήματα όχι μόνο νοσταλγίας, αλλά χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο μας.

3

2

1

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *