Η φύση, ως αντίδοτο στον κορονοϊό !

Ο περιορισμός στις κινήσεις μας, που επέβαλε προσφάτως η Πολιτεία, ως ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού, οδήγησε αρκετούς συγχωριανούς μας κοντά στη φύση και στο χωριό. Έκανε επίσης ορισμένους άλλους, να μην αισθάνονται πλέον μονότονα και βαρετά, ζώντας  χρόνια σε αυτό και πολλούς άλλους να ανασκευάσουν τις απόψεις τους για «το χωριό», σκεπτόμενοι πολύ σοβαρά και με έντονο φόβο για τα … «μελλούμενα». Γι”  αυτά που θα επικρατούν από δω και στο εξής, για τα οποία κανείς πλέον δεν θα μπορεί να σου εγγυηθεί με ασφάλεια. Ούτε καν για την υγεία σου !

Το χωριό μας τούτη την περίοδο, όπως και κάθε χωριό της πατρίδος μας, αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή καταφύγια για προστασία από την παραπάνω ιογενή νόσο.

Ο καθαρός αέρας και η αμόλυντη ατμόσφαιρα, η έλλειψη συνωστισμού και συγχρωτισμού – φαινόμενο που επικρατεί μόνο στις πόλεις – αποτελούν το καλύτερο γιατρικό για το σώμα και ένα βάλσαμο για την ψυχή. Και η απομόνωση από τον ξένο κόσμο, για λίγο όμως διάστημα, είναι και αυτή θεραπευτική κατά πολλούς.

Ευτυχής συγκυρία, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και η  Άνοιξη που καταφθάνει με βήμα ταχύ, ομορφαίνοντας την πλάση με τα στολίδια της. Τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τις ρεικιές και τα χωράφια με τις μαργαρίτες και τις παπαρούνες.

Ο συνδυασμός των παραπάνω γεγονότων, δυσάρεστων και ευχάριστων, οδήγησε αρκετούς κοντά στη φύση, άλλους ασχολούμενους με αγροτικές εργασίες και άλλους με περιποίηση των κήπων και των σπιτιών, ενόψει Ανοίξεως.

Παλαιότερα μάλιστα και πάλι τα χωριά μας, είχαν αποτελέσει τα πιο ασφαλή καταφύγια και είχαν σώσει αρκετούς από βέβαιο θάνατο. Και από την πείνα της «Κατοχής», αλλά και από πολλές ασθένειες. Όπως την φυματίωση, όπου οι γιατροί έστελναν τους αρρώστους για μακροχρόνια παραμονή στην ύπαιθρο και γενικά στο βουνό και σε καθαρό αέρα.

Η λογική, αλλά και η στρατηγική στο σχεδιασμό αντιμετώπισης κρίσεων και γενικά δυσάρεστων γεγονότων και καταστάσεων, επιβάλει την εξεύρεση μιας εναλλακτικής και ασφαλής λύσης.

Και τα χωριά μας με το καθαρό φυσικό περιβάλλον, είναι μία από αυτές.

6

1

3

4

5

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Νέα. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

3 σχόλια στο άρθρο “Η φύση, ως αντίδοτο στον κορονοϊό !

  1. Υπέροχη ανάρτηση! Την αγάπη μου και τις ευχές μου για υγεία και κάθε καλό. Και αυτό θα περάσει…

  2. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τα καλά σας λόγια. Σας παρακολουθούμε και εμείς και θαυμάζουμε τη δουλειά σας!

  3. Υπέροχη Φύση! Ομορφιά και γαλήνη!
    Προσοχή όμως. Πολύ προσοχή. Σκεφτείτε τα χωριά της Κοζάνης.
    Τις ευχές μου για καλή υγεία σε όλους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *