Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Ντουμινά

Εφέτος, πέρα στο μικρό χωριό της Ντουμινάς (Βαθειά λέγεται σήμερα), στην καθιερωμένη μάχη που δίνει τέτοια μέρα, ο χρόνος με τους ανθρώπους, νίκησε ο χρόνος.

Λιγότεροι από κάθε άλλη φορά, ήταν οι προσκυνητές στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, κατά τις ιερές ακολουθίες που τελέστηκαν εκεί, παραμονή και ανήμερα της εορτής.

Μάλιστα, χωρίς ψητά και άλλα εδέσματα που ετοίμαζε κάθε χρόνο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Αναφερόμαστε σε κείνο το εκκλησάκι, που έχτισε το έτος 1955 ο Καρατουλιάνος αρχιμάστορας Κυριαζής Μπακούρης, στο οποίο είχαν δωρίσει την εικόνα ΑγιαΣοφίτες. Σε αυτό το εκκλησάκι, κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, γίνονταν ένα πανέμορφο παραδοσιακό πανηγύρι. Εκεί εκκλησιάζονταν και γλεντούσαν με την ορχήστρα του χωριού μας οι συμπατριώτες μας και κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Αντιμέτωποι στην παραπάνω «αιώνια» μάχη, ήταν από τη μια πλευρά ο Ιερέας του χωριού, οι ψάλτες, οι δύο Επίτροποι – κάτοικοι του χωριού – και ορισμένοι άλλοι νοσταλγοί του όμορφου παρελθόντος.

Κι από την άλλη, η λήθη, η αδιαφορία, η έλλειψη ενδιαφέροντος, η απονιά και η έλλειψη συναισθημάτων.

Χρόνια Πολλά.

4

1

2

3

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.