Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Αμυγδαλιές και ανεμώνες

Φύτρωσαν πριν από λίγες ημέρες, σε προσηλιακό κι απάνεμο χωράφι, πλάι σε μια μικρή αγριελιά, πάνω απ΄ τον παλιό Σημαδέικο μύλο, δίπλα στα Μπακουρέικα σπίτια, κάτω απ΄ το ερειπωμένο σπίτι του «Κυριάκου».

Μαζί με αρκετές  άλλες γύρω τους, στολίζουν την πλάση του Θεού και προκαλούν ευφορία στους λιγοστούς περιπατητές.

Κάθε πρωινό, ανοίγουν διάπλατα τα πέταλά τους για να ρουφήξουν όσο το δυνατό περισσότερο ήλιο και χαίρονται τη ζωή, μαζί με Γαλιάντρες, Κατσουλιέρηδες, Σιταρήθρες, Τρυποφράκτες, Φλώρια, Σπίνια κι άλλα πλάσματα της φύσης, που τους κάνουν συντροφιά.

Χαίρονται  μ΄ αυτά που οι περισσότεροι από ΄μας έχουμε παραβλέψει, προκαλώντας αργή αλλά σταθερή βλάβη στην υγεία μας, κυρίως στην ψυχική.

Ίσως κάποια απ΄ αυτές σταθεί τυχερή και πριν το τέλος της ζωής της, στολίσει την εικόνα της Παναγιάς στην Εκκλησία του χωριού, κατά τη λειτουργία των Χαιρετισμών.

Οι ανεμώνες, μαζί με τις αμυγδαλιές που έχουν ανθίσει από καιρό, προμηνύουν τον ερχομό της Άνοιξης στον τόπο μας.

Ο Φλεβάρης μπήκε για τα καλά, η μέρα άρχισε να γλυκαίνει, κι οι νύχτες του Χειμώνα, όσο περνά ο καιρός, όλο και θα μικραίνουν.

23 (1)

19

2

12

50

54

4

5

6

7

13

15

16

55

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.