Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή των Αγίων Αναργύρων

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων, την 1η Νοέμβρη στο χωριό μας, έμοιαζε φέτος περισσότερο χειμωνιάτικη, παρά φθινοπωρινή όπως άλλοτε, εξαιτίας του ασυνήθιστου πρωινού ψύχους που επικρατούσε στην περιοχή. Λες και κείνη την ημέρα βρήκαν να λύσουν τα προσωπικά τους, η Μπαστούνα και τα Ζηνιά, με το λοφίσκο των Αγίων Αναργύρων που είναι χτισμένο το εκκλησάκι…!

Γι αυτό και οι προσκυνητές βρήκαν περισσότερο απάγκιο μέσα στον Ιερό Ναό, παρά έξω και ύστερα στην αίθουσα συνεστιάσεων, όπου απόλαυσαν ψητό αρνί και άλλα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Στην πρώτη περίπτωση, βίωσαν την έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα, εξαιτίας της συσσώρευσης πιστών μέσα στο ναό και της γλυκιάς μελωδίας των καλλικέλαδων ψαλτάδων. Στη δεύτερη περίπτωση, το κοκκινέλι έκανε πάλι το θαύμα του. Οι ατέλειωτες συζητήσεις χωρίς ντροπές και αναστολές, έδιναν κι έπαιρναν, κεφίζοντας την ατμόσφαιρα, αλλά και τονώντας τις σχέσεις μας. Όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, σαν μια οικογένεια…. Κάτι που σήμερα λείπει απ΄  τους περισσότερους.

Εξαιτίας της αυξανόμενης προσέλευσης πιστών που παρατηρήθηκε (γεγονός που σημειώθηκε και της Ζωοδόχου Πηγής και των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Παρασκευής), συμπεραίνουμε ότι, η παράδοση καλά κρατεί στον τόπο μας. Εξήντα (60) περίπου επισκέπτες, μας τίμησαν με την παρουσία τους, τούτη τη φορά. ΑγιαΣοφίτες ντόπιοι, αλλά και απόδημοι από Τρίπολη, Αθήνα, Άστρος, καθώς και άλλοι επισκέπτες από τη γύρω περιοχή, Ελαιοχώρι, Πλατάνα, Δολιανά, Ρίζες κ.α. Τόσο μαγευτικό είναι το μέρος που βρίσκεται το εκκλησάκι μας. Όμορφο και περιζήτητο, όλες τις εποχές του έτους. Χρέος όλων μας είναι να το κάνουμε ακόμα ομορφότερο. Ήδη άρχισαν να κατασκευάζονται και οι πρώτες Αγιογραφίες εντός του Ναού.

Οι Άγιοι Ανάργυροι, ας χαρίζουν υγεία σε όλους.

23456789ΤΕΛΟΣ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.