Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Πρωτιές του 2019

Κοντεύει σχεδόν μια βδομάδα από τότε που ήλθε ο καινούργιος χρόνος και η δραστηριότητα στον τόπο μας, είναι ενθουσιώδης.

Η πρώτος Εκκλησιασμός (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) τελέστηκαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με τη συμμετοχή αρκετών πιστών, ντόπιων και απόδημων ΑγιαΣοφιτών, οι οποίοι μετά το πέρας της Λειτουργίας, αντάλλαξαν τις πρώτες εγκάρδιες ευχές και ασπασμούς, ευχόμενοι υγεία και μακροημέρευση.

11

Η πρώτη καθιερωμένη σύναξη των κατοίκων, έγινε, όπως πάντα, στο καφενείο του χωριού και το πρώτο κέρασμα του χρόνου προς όλους τους θαμώνες, δόθηκε την ίδια μέρα απ΄ τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, Βασίλη Ταλαγάνη, λόγω της ονομαστικής του εορτής.

10

Το πρώτο γράμμα που παρέλαβε ο Σύλλογός μας, το έστειλε από την μακρινή Βοστώνη των Η.Π.Α., ο ΑγιαΣοφίτης Αντώνης Ι. Ρόλλας (του Καραζή), μέσα του περιείχε την πρώτη Δωρεά προς τον Σύλλογό μας, τις πρώτες ευχές και χαιρετισμούς προς όλους τους ΑγιαΣοφίτες, αλλά και τις πρώτες φωτογραφίες που έβγαλε ο ίδιος κατά την καλοκαιρινή του επίσκεψη στο χωριό. Φωτογραφίες, που αποτυπώνουν τις ζωηρές του εντυπώσεις για τους ακούραστους εργάτες τους χωριού μας, εννοώντας τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, «που δουλεύουν με αγάπη για τον τόπο τους και πίστη στο σκοπό τους , ιδιαιτέρως ο Ιερέας του χωριού μας», όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει.

5

7

6

8

1

Ο πρώτος που αιτήθηκε την εγγραφή του στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας, καταβάλλοντας τη συνδρομή του στον Τραπεζικό μας Λογαριασμό, ήταν ο Δημήτριος Ρόλλας του Σοφιανού, κατ. Ίου Κυκλάδων, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό μας (τόπος γέννησης πατέρα). Κι ο πρώτος που κατέβαλε την ετήσια συνδρομή του, ήταν ο Φίλιππος Λαμπίρης, ενώ οι πρώτες  ευχές μέσω της ιστοσελίδας μας, ήταν της κ. Δήμητρας Ρούνη.

Τέλος, το πρώτο χιόνι που έπεσε στο χωριό μας, ήταν ξημερώματα του Σαββάτου της Πρωτάγιασης (5 Ιανουαρίου), προκαλώντας τη χαρά όλων των κατοίκων, για το πολύτιμο αυτό ουράνιο αγαθό, που προμηνύει μια ζωηρή βλάστηση και ανθοφορία για τον τόπο μας, κατά την προσεχή Άνοιξη.

3

2

Ελπίζουμε και τα επόμενα δευτερεύοντα, ως προς τον χρόνο τέλεσης, νέα του χωριού μας, να είναι και αυτά ενθουσιώδη και αισιόδοξα για τον τόπο μας.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.